Tratamentele si procedurile in stomatologie au avansat considerabil in ultimele decenii. Din acest punct de vedere astazi exista foarte multe abordari care permit rezolvarea problemelor grave sau complexe cu care se pot confrunta pacientii. Cu siguranta ca pierderea unui dinte sau a mai multor dinti se numara printre cele mai mari neplaceri cand discutam despre sanatatea danturii.

Din fericire pacientii care se confrunta cu genul acesta de probleme la nivelul danturii pot gasi o rezolvare eficienta prin intermediul implantului dentar. Este important de punctat faptul ca nu toate cabinetele sau clinicile stomatologice efectueaza astfel de proceduri.

Din acest motiv este recomandat sa te adresezi unui cabinet stomatologic Ploiesti unde sa poti beneficia de astfel de proceduri daca ai nevoie de inlocuirea unui dinte lipsa sau a mai multor dinti lipsa.

Ce presupune tratamentul de implant dentar?

Implantul dentar este acea procedura stomatologica in cadrul careia un dinte natural care nu mai este la nivelul danturii sau care trebuie extras complet si nu poate fi reconditionat prin alte metode stomatologice este inlocuit cu un dinte artificial. Implantul dentar inseamna inserarea unei radacini artificiale, realizata din materiale biocompatibile (de cele mai multe ori titan) si care este introdusa la nivelul maxilarului sau al mandibulei.

Dupa ce aceasta radacina artificiala este integrata in masa osoasa a gingiei, urmeaza introducerea unui bont peste care se va prinde ulterior coroana dentara. Este vorba despre o procedura care practic reconstruieste dintele natural pentru a avea un aspect similar sau chiar identic, dar si pentru a avea aceeasi functionalitate din punct de vedere al masticatiei.

Este important de punctat faptul ca exista doua abordari in privinta implantului dentar. Se poate merge pe varianta implantului dentar clasic si pe varianta implantului dentar rapid. In momentul in care apelezi la un medic specializat in implant dentar Ploiesti, este recomandat sa discuti ambele proceduri si sa pui in balanta cele doua variante.

Implantul dentar clasic presupune o durata mai mare a tratamentului si mai multe vizite la medicul stomatolog. De cealalta parte, implantul dentar rapid inseamna efectuarea procedurii intr-un timp mult mai scurt.

Insa nu in toate cazurile se poate opta pentru implantul dentar rapid. Tocmai din acest motiv este recomandat sa urmezi indicatiile medicului stomatolog si sa tii cont de recomandarile acestuia.

Cum alegi cabinetul/clinica pentru implant dentar?

Implantul dentar este o procedura care astazi poate fi efectuata in foarte multe clinici si cabinete stomatologice. Totusi este important de amintit faptul ca aceasta procedura este una care presupune anumite riscuri daca nu este efectuata de o persoana cu experienta si cu expertiza in acest domeniu al implantului dentar.

In acest context alegerea acelui cabinet stomatologic Ploiesti unde sa efectuezi procedura de implant dentar trebuie sa fie facuta cu mare atentie. Inainte de a incepe tratamentul de implant dentar trebuie sa te asiguri ca medicul la care apelezi are pregatirea si experienta in a face astfel de tratamente stomatologice.

Simpla pregatire teoretica si practica pentru obtinerea calificarii in realizarea implanturilor nu este necesara. Este recomandat sa te adresezi unui medic stomatolog cu o experienta cat mai mare in realizarea de astfel de proceduri stomatologice.

Recomandarile altor pacienti care au apelat la tratamentul de implant dentar Ploiesti poate fi un alt aspect care sa te ajute in a face alegerea potrivita. Orice astfel de recomandare sau alte pareri cu privire la calitatea tratamentelor efectuate sunt de mare ajutor in luarea deciziei privind efectuarea implantului dentar intr-un cabinet stomatologic.

In cele din urma trebuie sa analizezi si costul acestei proceduri, tinand cont de faptul ca vorbim despre una dintre cele mai costisitoare proceduri stomatologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here