La noi in tara exista cateva bijuterii ascunse, nedescoperite de multi dintre noi. Acestea sunt deseori vazute din intamplare sau in imaginile postate de altii pe retelele de socializare.
Din aceasta lista fac parte : Varful Ciucas, Transfagarasan, Centru Vechi din Bucuresti, Sighisoara, Maramures, Stavropoleos, Castelul de lut din Valea Zanelor, Sfinxul Strada Curcubeului, Cotroceni, Cladirea Vasile Conta 7 Lacul Scropoasa Centrul Vechi din Sibiu, Cimitirul Vesel Padurea Letea, Delta Dunarii
Varful Ciucas este cel mai inalt varf din Muntii Ciucas, cu o inaltime de 1.954 de metri. Traseul de drumetie din aceasta zona poate fi parcurs si de catre incepatori, daca sunt dotati cu echipament de catarari. Privelistea merita din plin si incanta vizual pe toti turistii care trec pe aici.
Cel mai cunoscut drum din Romania este Transfagarasanul, un drum lung de 90 de kilometri ce trece prin Muntii Fagaras si ajunge chiar si pana la altitudini de peste 2000 de metri. Datorita riscului mare de avalansa, drumul este deschis doar in perioada iulie-octombrie. Drumul este spactaculos si plin de serpentine.
Centrul Vechi al Bucurestiului este foarte populat si pe timp de noapte. Aici se gasesc o multime de cafenele, restaurante, cluburi si pub-uri, unde zeci de turisti vin sa petreaca. Cladirile vechi si stradutele inguste reprezinta principalele puncte de atractie. Sighisoara este un oras medieval plin de case colorate si străzi pietruite.
Aici se afla ultima cetate medievala locuita din lume, Cetatea Medievala Sighisoara, iar strazile sunt pline de artisti, comercianti si mestesugari de la care poti cumpăra suveniruri. Cladirile cu o arhitectura deosebita incanta trecatorii inca de la primul contact vizual.
Satul Breb din Maramures este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. In aceasta regiune poti vedea peisaje minunate unde te poti relaxa si binedispune. Manastirea Stavropoleos este o manastire ortodoxa in stil brancovenesc. Numele ei deriva din cuvantul grecesc „Stauropolis”, care se traduce prin „Orasul Crucii”. Este un loc deosebit din inima Capitalei pe care merita sa il vizitezi.
Castelul de lut din Valea Zanelor este situat la doar 40 de kilometri de Sibiu, si pare ca desprins dintr-un basm. Zidurile sale albe si acoperisurile rotunjite sunt absolut impresionante. Sfinxul reprezinta o formatiune stancoasa naturala din Parcul Natural Bucegi si este situat la o altitudine de 2.216 metri. Aceasta stanca a fost formata de vant si eroziune si este un punct de reper cu adevarat fascinant.
Strada Curcubeului Cotroceni este unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti. Cladirea Vasile Conta 7 seamana cu Monster Mansion din Hong Kong. Lacul Scropoasa este un loc fascinant din Muntii Bucegi, un lac de baraj artificial care a fost construit in anul 1929 in scopuri hidroenergetice. Acesta este situat la altitudinea de 1.197 m, adancimea de 15 m si ocupa o suprafata de 5,7 hectare.
Centrul Vechi din Sibiu se mandreste cu piete frumoase si cladiri uimitoare. Acesta prezinta o combinatie de cladiri renascentiste, baroce si gotice si este plin de muzee, restaurante si terase minunate. Cimitirul Vesel este o dovada ca cimitirele pot sa fie si placute, nu doar terifiante. Aici se afla cruci frumos pictate si decorate care spun povestile celor decedati presarate cu mult umor.