Prin mindfulness avem posibilitatea de a ne descoperi propriile sursele de fericire si de a ne bucura din plin de fiecare moment al vietii noastre. Mindfulness reprezinta o forma sanatoasa de traire, o stare de prezenta constienta in care ne concentram atentia in mod intentionat, fara o judecata critica.

Mindfulness se concentreaza pe ganduri si emotii, dar si asupra corpului. Uneori observam ca trupul se afla intr-un loc iar mintea in alta parte. Studiile arata ca in aproximativ 50% din timp noi nu traim o viata constienta.

Aceasta filosofie de viata trebuie practicata in mod constant pentru a avea valoare deplina. Acest lucru presupune ca trebuie sa ne aflam in permanenta intr-o stare de curiozitate fata de tot ce se intampla in interiorul si in exteriorul nostru. Schimbarile vor fi resimtite dupa primele doua luni.

Puteti incepe cu o practica formala, sub forma de meditatie, pentru a urmari respiratia si a va observa indeaproape trairile, gandurile si mesajele transmise de corp. De asemenea, puteti fi mindful atunci cand purtati o conversatie intima cu cineva drag.

Meditatia de tip mindfulness te ajuta sa iesi din starea de pilot automat si sa gandesti de doua ori inainte de a vorbi sau de a actiona. Acest lucru face diferenta dintre raspuns si reactie.

Reactionarea imediata provine din impulsivitate, fara a folosi mintea si a gandi. Raspunsul, insa, apare ca o consecinta a gandirii, a manifestarilor conduse de valorile personale de viata, nefiind doar un instinct de moment.

Starea de prezenta constienta ne ajuta sa fim mai intelegatori si sa avem compasiune fata de propria persoana. In acest fel, putem sa constientizam momentele in care gresim. Atunci cand suntem mindful, putem fi mai obiectivi cu privire la comportamentele gresite si sa invatam din greseli, gestionand astfel mai bine izbucnirile violente.

Unii alearga fericire, nestiind de fapt ce inseamna fericirea pentru ei. Starea de mindfulness ne ofera posibilitatea de a ne descoperi propriile sursele de fericire. Pentru a ne gasi linistea sufleteasca si echilibrul oamenii trebuie sa exerseze aceasta practica pentru timp indelungat.

Mindfulness urban poate fi o oaza de fericire a omului modern. Oamenii au nevoie sa isi identifice modalitatile proprii de a face fata problemelor si de a ne bucura de viata. Mindfulness ne ajuta sa dam dovada de o prezenta constienta, indiferent daca ceea ce se intampla in realitate este placut sau neplacut pentru noi.

Mindfulness ne poate imbunatati in mod evident relatia de cuplu, dar si viata profesionala. Pentru a avea un nivel crescut de inteligenta  relationala, aceasta tehnica este absolut esentiala.

Daca mindfulness devine cu adevarat un stil de viata, putem observa ca oamenii se simt bine in compania noastra, suntem mai respectati la locul de munca iar viata noastra incepe sa fie mai frumoasa.

Desigur ca acest lucru nu ne ofera certitudinea ca nu vom mai avea certuri, conflicte sau de greutati ale vietii. Totusi, mindfulness inseamna ca vom putea sa ne certam inteligent si ne putem folosi cu adevarat resursele personale pentru a savura din plin aceasta minunata calatorie numita viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here