Actiunile au o insemnatate mai mare decat cuvintele, pentru ca mai mult conteaza ce faci decat ce spui. Exceptie de la aceasta regula face limbajul de dragoste. In aceasta situatie, cuvintele de apreciere sunt menite sa lege si mai mult relatia dintre parteneri.

Studiile arata ca aprecierea si cuvintele frumoase joaca un rol foarte important pentru ca acestea sunt elementele esentiale care sustin dragostea. De fapt, prin intermediul acestor cuvinte se transmit sentimentele profunde de dragoste, apreciere si respect. Cei care folosesc astfel de cuvinte arata interes si empatie pentru vietile oamenilor in general, sunt sensibili si aleg atent cuvintele cand vor sa spuna ceva pentru a-i face pe altii sa se simta bine.

Iata cateva cuvinte cu mare insemnatate : „Totul este mai bine cand esti aici”, „Apreciez atunci cand faci asta” “Nu aa putea face asta fara tine” „Mulțumesc pentru…” . Cuvintele de apreciere au nenumarate beneficii pentru o relatie, si-anume :

  • intaresc comunicarea dintre parteneri
  • experimentezi o satisfactie profunda
  • cultivi apropierea emotionala
  • cresti încrederea de sine
  • sporesti motivatia

Multumeste-i partenerului pentru tot ceea ce face pentru tine si ofera-i cuvinte de lauda atunci cand face eforturi suplimentare. Sa oferi apreciere partenerului are un impact pozitiv, oferind bunastare.

Atunci cand primesti din partea partenerului apreciere, multumeste-i si raspunde-i cu recunostinta. Fiecare ar trebuie sa cunoasca limbajul iubirii partenerului. Apreciaza daca observi pe parcurs un alt semn al iubirii, si include-l in propriul limbaj de iubire.

Nu uita ca gesturile simple au o insemnatate majora. Un biletel de dragoste strecurat in geanta de calatorie poate insemna enorm. Este ideal sa imbini armonios cuvintele de apreciere cu gesturile de dragoste  Iata cateva indicatii despre cum sa folosesti aprecierea in relatia cu partenerul :

Fii autentic

Atunci cand aprecierile vin din inima si nu sunt false, acestea imbunatateasc in mod evident starea de spirit. Admira-i calitatile si fa-i complimente ori de cate ori ai ocazia. Increderea care ti-o da partenerul de viata ajuta foarte mult la construirea increderii de sine.

Fii empatic

Arata empatie fata de partener si incearca sa-l intelegi daca nu se simte prea bine, gandindu-te cum te-ai simti tu in locul lui.

Arata-ti aprecierea

Studiile arata ca oamenii care se simti impliniti de cuvinte si comentarii pozitive vor prospera  atunci cand vad ca sunt apreciati.

Spune des „Te iubesc”

Aceste cuvinte sunt intotdeauna apreciate daca vin din suflet si reflecta sentimente profunde si curate. Acestea sunt si mai apreciate cand completate de gesturi de tandrete.

Scrie o scrisoare

Scrisorile transmit mai bine sentimentele de dragoste decat un mail. Chiar daca poate parea demodat, exista ceva special in a primi o scrisoare de dragoste prin posta, pentru ca intensitatea emotiile este mai mare atunci cand incerci sa-ti pui gandurile pe hartie.

Evidentiaza-i punctele forte

Sublinierea punctelor forte ale partenerului este foarte importanta, in special daca este descurajat. Arata-i ca ii apreciezi valoarea, spunandu-i cuvinte frumoase. Vorbele dublate de fapte reprezinta un punct cheie in orice relatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here