Alegerea culorilor reprezinta o decizie foarte importanta, deoarece acestea completeaza in mod inedit designul de interior. Bucataria este locul cel mai folori din casa pentru a gati, a manca si a discuta. Combinatiile de culori ideale pentru stilul modern includ nuantele intense, lemnul cald si albul.

Unele culori sunt mai indraznete decat altele, insa toate se potrivesc la fel de bine in stilul specific. Pentru a realiza echilibrul perfect trebuie sa tii cont de cateva detalii detalii si sa le acorzi atentie maxima. Iata care sunt cel mai des intalnite combinatii :

  • Albastru si alb – eleganta pura

Albastrul este o culoare rece si are nevoie de multa lumina pentru a nu plictisi. Patelurile de culori sunt mai complicate, deoarece in lipsa unei lumini puternice, pot induce o stare de lipsa de energie. Combinatia de albastru cu alb nu este recomandata in bucatariile orientate spre nord, unde razele soarelui nu prea patrund in interior.

Daca mobilierul este albastru vopseste peretii in alb si alege aceeasi nuanta inclusiv pentru faianta si chit de rosturi. Pentru un astect chic alege o masa, scaune si un blat de lucru din lemn de culoarea mierii.

  • Caramiziu si gri – deosebit de placut vizual

Portocaliul rosiatic este una dintre cele mai potrivite culori pentru bucatarie, din punctul de vedere al specialistilor in design. In combinatie cu un gri neutru transforma bucataria intr-un spatiu vesel si plin de energie.

  • Alb si negru – o combinatie clasica si moderna

Combinatia de alb si negru este extrem de potrivita mai ales pentru bucatariile mici, unde este nevoie de lumina. Asadar ai grija la detalii si evita efectul de domino, care poate deveni extrem de obositor din punct de vedere vizual. Unul dintre aceste tonuri trebuie sa predomine incaperea. Daca ambele sunt prezente in aceeasi proportie nu apare nimic interesant din punct de vedere estetic insa contrastul dintre negru si alb aduce un plus de lumina si veselie.

  • Verde, alb, negru si lemn – o atmosfera naturala

Aceasta combinatie aduce natura mult mai aproape. Verdele inchis este o nuanta rece si intunecata care se potriveste foarte bine cu tonurile lemnului masiv.

  • Negru si gri – pentru chic masculin

Aceste doua culori intunecate creaza o atmosfera eleganta, de lux. Ambele absorb lumina, de aceea sursele de iluminat trebuie sa fie atent folosite.

  • Negru si roz – pentru suflete indraznete

Rozul este o nuanta dulce si luminoasa care se echilibreaza perfect in combinatie cu un antracit puternic.

  • Galben si alb – combinatia antistres

Sunt doua culori stralucitoare ce formeaza o combinatie deosebit de placuta in interior. Aceasta reprezinta alegerea ideala pentru bucatariile care nu sunt foarte bine luminate natural.

Daca vrei sa reamenajezi bucataria, alege una dintre aceste combinatii pentru a realiza un spatiu cu aspect modern si primitor. Nuanta in care sunt zugraviti peretii conteaza la fel de mult ca si mobilierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here