Comportamentul de cumparare a oamenilor este influentat de mai multe aspecte. In primul rand vorbim despre nevoia acestora pentru rezolvarea diferitelor probleme sau nevoi zilnice. Insa pe langa aceste nevoi pentru care oamenii achizitioneaza diferite servicii sau produse exista si influenta formatorilor de opinie sau a oamenilor care publica in mediul online, aceasta influenta fiind adesea suficienta pentru a convinge un potential client sa treaca la pasul urmator – la achizitia unui produs sau a unui serviciu.

Tocmai de aceea este recomandat sa ai in vedere presa online pentru publicitate in mediul virtual atunci cand ai in vedere promovarea business-ului tau. Una dintre cele mai eficiente si simple metode de promovare online prin intermediul presei o reprezinta comunicatul de presa. Un comunicat de presa este acel material redactat cu scopul de a informa publicul larg cu privire la diferite noutati referitoare la un subiect anume, iar informatiile sunt prezentate sub forma de stiri, nicidecum sub forma de reclama.

Cum contribuie presa online la cresterea unei afaceri?

Pentru presa credibilitatea este un criteriu esential pentru a avea cititori si pentru a ramane pe piata. Prin urmare fiecare om de presa stie ca pentru acest lucru este important sa isi construiasca credibilitate in fata publicului si sa isi mentina credibilitatea pe timp indelungat. Aceasta situatie este cumva foarte asemanatoare cu domeniul afacerilor, acolo unde pentru un business este foarte important sa atragi atentia potentialilor clienti, sa ii convingi de calitatea produselor sau serviciilor oferite, iar apoi sa ii pastrezi, dar in acelasi timp sa cauti sa atragi clienti noi.

Ei bine, pentru un business este foarte important sa apeleze la promovare online realizata de presa online care se bucura de credibilitate. Altfel spus orice brand promovat in publicatii de incredere in randul publicului va prelua din credibilitatea publicatiei care posteaza materialele de promovare respectiva. Pe langa credibilitate o publicatie de presa online care are un numar mare de cititori si de distribuiri contribuie la cresterea vizibilitatii afacerii tale si implicit la o mai mare notorietate in randul potentialilor clienti.

Informatia si stirile – obiectul de activitate al presei

Chiar daca te intrebi de ce presa online este interesanta in a publica materiale prin care diferite business-uri sa fie promovate, trebuie spus ca pentru presa este foarte important sa publice constant informatii noi si de actualitate, iar cu cat mai multe materiale noi, cu atat este mai benefic pentru domeniul media. Pe de alta parte, astfel de comunicate de presa pe langa faptul ca reprezinta materiale care sa insemne continut pentru diferitele publicatii, aduc si castiguri financiare, fiecare astfel de comunicat de presa avand un cost de publicare in functie de publicatia aleasa.

Cu alte cuvinte, atunci cand apelezi la comunicate de presa pentru promovare online investesti in achizitionarea de spatiu publicitar in diferite publicatii online care sa iti asigure o mai buna vizibilitate in randul potentialilor clienti. Acest lucru inseamna si o mai mare expunere, dar si mai multe sanse de a atrage mai mult trafic pe website prin link-ul inserat in fiecare comunicat de presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here