Sosul de branza are un aspect cremos si un gust foarte bun si se potriveste foarte bine intr-o diversitate de combinatii.Textura densa si aroma dulceaga face ca acest sos sa fie pur si simplu adorat de cei mici. Daca vrei ca acest sos sa fie un preparat usor picant, se pot adauga fulgi de chilli si se poate folosi in diferite feluri de mancare.

Ca si in cazul altor sosuri, exista cateva trucuri de care merita sa ti cont pentru  obtine consistenta perfecta. In primul rand, un sos facit in casa din ingrediente proaspete va fi mult mai bun decat cel pe care il gasesti in market.

Dat fiind faptul ca se prepara usor, merita sa incerci sa il faci pentru a oferi copiilor o gustare minunata in combinatie cu broccoli, nachos sau grisine. Cu siguranta cei mici vor iubi acest preparat, dar si adultii.

Ingredientele de baza sunt untul, faina, laptele si branza. Acestea se gasesc aproape in orice camara, nu costa mult si se combina cu usurinta pentru a obtine un sos deosebit de cremos.

Untul este cel care confera sosului o aroma bogata, faina ii ofera densitate, laptele ii adauga un plus de dulceata iar branza cheddar ii ofera un plus de gust. Aceasta se topeste foarte bine si ii ofera o aroma puternica.

Iata care sunt cantitatile necesare pentru a face un sos de branza delicios :

  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1 cana de lapte
  • 2 cani de branza cheddar proaspat rasa
  • Piper
  • Fulgi de chilli ( optional )

Mod de preparare :

Pentru inceput se topeste untul intr-o tigaie de sos la fic mediu. Apoi se adauga faina iar incet incet si laptele iar la final se pune brânza.  Se amesteca usor pana cand branza se topeste. Ai grija sa nu se incalzeasca prea tare pentru ca atunci branza incepe sa faca cocolosi. Cel mai bine este sa adaugi branza dupa ce iei tigaia de pe foc si sa amesteci energic pana cand preparatul este inca foarte cald.

Se poate servi alaturi de covrigi proaspeti sau crocanti, sandvisuri dar se asezoneaza foarte bine cu friptura de vita, conopida, nachos, orez, cartofi copti sau broccoli. Foloseste intotdeauna ingrediente proaspete si o branza de foarte buna calitate pentru a obtine un sos  extrem de savuros.

Poti folosi cheddar sau parmezan, precum si branza cu mucegai, in functie de preferinte. De asemenea, si gorgonzola se potriveste foarte bine. Daca vrei sa faci un sos picant adauga bucatele de ardei iute pe care sa il servesti alaturi de nachos, preparate din carne tocata, burrito, burger, cartofi prajiti sau copti.

Acest sos se potriveste foarte bine si cu  quesadillas, quiche, fasole verde sau betigase de legumesin telina, morcov sau pastarnac. Sosul de branza se poate servi si cu friptura de pui sau curcan dar si in paste sau alaturi de biscuiti sarati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here