Torino este un oras cu importante obiective turistice si locuri de vizitat  cunoscute. Torino a fost prima capitala a Italiei si un centru cultural si economic timp de multi ani.

Locurile cele mai atractive din Torino sunt : Piazza Castello, Mole Antonelliana, Parcul Valentino, Porta Palatina, Piazza San Carlo Stadionul Juventus, Torino, Museo Nazionale dellAutomobile.
Torino este capitala Piemontului, un oras rafinat, elegant, de mare interes istoric. Se afla in partea de nord-vest a Italiei si are o populatie de 892.000 de locuitori.

In trecut, in Torino a fost si un lagar militar. Dupa ce Imperiul Roman s-a prabusit, Torino a fost ocupat de diferite natiuni si imperii. In epoca moderna, Torino a fost reconstruit rapid dupa al Doilea Razboi Mondial, iar industria sa de automobile a devenit una dintre cele mai infloritoare din toata Italia. Orasul actual reprezinta  un amestec de vechi si nou si ofera o gama variata de atractii.

Piazza Castello gazduieste doua mari structuri proiectate de arhitectul Filippo Juvarra – Palazzo Reale (Palatul Regal) si Palazzo Madama. Acesta din urma a fost atat de admirat de Napoleon incat si-a stabilit acolo resedinta sa din Torino.

Palazzo Reale a fost construit initial in secolul al XVI-lea iar Palazzo Madama gazduieste si Muzeul Civico dArte Antica, cu o colectie remarcabila de picturi din perioadele medievale, renascentiste si baroc.

Mole Antonelliana este o icoana a orasului. Initial o sinagoga evreiasca, cladirea gazduieste acum Muzeul National al Cinematografiei si este de fapt cel mai inalt muzeu din lume. Noaptea, bazilica cladirii este iluminata si actioneaza ca un far care este vizibil din multe puncte ale orasului.

Parcul Valentino este situat pe malul raului Po si este al doilea cel mai mare parc public din Torino. Se intinde pe o suprafata de 500.000 m2 iar in trecut era prima gradina publica a orasului. In interiorul parcului se poate vedea o gradina botanica magnifica, Castelul Valentino si o replica a satului medieval.

Aici exista o multitudine de poteci si trasee pentru biciclete, pajisti deschise si o priveliste minunata pe malul raului. Aici se gasesc si cateva cafenele si restaurante rafinate in cadrul parcului unde turistii iubesc sa savureze mancarea traditionala si o cafea cu specific italian.

Porta Palatina este una dintre numeroasele ruine romane si este cea mai bine conservata poarta romana din secolul I. La inceput, aceasta era un punct de acces spre centrul orasului. Porta Palatina si ruinele sunt un obiectiv turistic demn de explorat.

Piazza San Carlo in stil baroc aduce un omagiu lui Charles Borromeo, care a fost un cardinal si arhiepiscop influent. In centrul acestei piete se poate vedea o statuie de bronz a Ducelui de Savoia, iar la margini se afla bisericile Santa Cristina si San Carlo Borromeo. Aici se afla o serie de arcade si cladiri din marmura care ii confera o frumusete cu totul aparte.

Daca sunteti in cautarea unui loc linistit aceasta piata este alegerea perfecta. Stadionul Juventus Torino este unul dintre cele mai cunoscute stadioane de fotbal din intreaga lume. Juventus este o adevarata opera a geniului ingineresc si are o capacitate de 41.000 de oameni. Tururile stadionului sunt disponibile zilnic. Tot aici se afla si un muzeu dedicat echipei de fotbal Juventus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here