In ziua de astazi, tot mai multi oameni obisnuiesc sa calatoreasca cu avionul sau cu trenul, astfel ca ajung in locuri absolut uimitoare, doar din prisma faptului ca fac escala sau au ocazia de a calatori peste granita.

Iata topul garilor si aeroporturilor care ne taie respiratia prin frumusetea lor:

1. Gara Berlin Hbf din Germania

Berlin Hauptbahnhof este principala gara din capitala. Aceasta are un acoperis boltit, care este facut din otel si sticla, permite patrunderea luminii naturale pe peroane si confera senzatia de spatiu aerisit.

Este lunga de 430 de metri, este dispusa pe cinci niveluri iar in interiorul acesteia se regaseste un mall cu 80 de magazine, farmacii, supermarket, restaurante si altele. Prin acest loc trec zilnic in jur de 300.000 de calatori.

2. Aeroportul Changi din Singapore

Aeroportul Changi se afla la 10 km de oras iar studiile arata ca peste 80 de milioane de pasageri l-au folosit pana acum. Pe aici zboara vioane din peste 100 de companii aeriene iar zborurile fac legatura cu 400 de orase din aproape toata lumea. Un avion vine sau pleaca la fiecare 80 de secunde. Aeroportul are 4 terminale iar transferul se face cu trenurile naveta, foarte silentioase si rapide.

3. Aeroportul Beijing Daxing din China

Aeroportul Internațional Beijing Daxing, este al doilea aeroport internațional din Beijing, China. Acesta mai este cunoscut si sub denumirea de „stea de mare”, datorita formei pe care o are. Aeroportul are un terminal de 700.000 m2, fiind cel mai mare terminal cu o singura cladire din lume, pe un teren de 47 km2.

4. Gara Shinjuku – Tokyo

Aceasta gara se afla in Cartea Recordurilor, fiind cea mai aglomerata gara din lume. Pe aici trec 3,64 milioane de calatori in fiecare zi. Shinjuku este unul dintre cele 23 de sectoare speciale ale zonei metropolitane Tokyo in Japonia. Tot aici se afla foarte multe baruri, restaurante si mall-uri, precum si sediul guvernului Metropolitan al Tokio-ului.

5. Gara Atocha din Madrid

Gara Atocha este cea mai mare din Madrid. Aici se afla o impresionanta gradina botanica acoperita cu o suprafata de 4.000 metri patrati. Aceasta detine in jur de 7.000 specii de plante locale si exotice care atrag foarte multi turisti an de an.

6. Aeroportul Heathrow

Aeroportul Londra Heathrow are peste 78 de milioane de pasageri anual este cel mai aglomerat aeroport din Europa, fiind înaintea aeroporturilor Paris Charles de Gaulle și Frankfurt.

Aeroportul este folosit de 4,8 milioane pasageri pe rute interne,32 milioane Europa, 17,4 America de Nord, 11,3 milioane Asia-Pacific, 7,6 milioane Orientul Mijlociu, 3,2 milioane Africa, 1,3 milioane America de Sud.

7. Aeroportul International Dubai

Prin aeroportul International din Dubai trec 89,1 milioane de pasageri pe an. Pana in 2019, Aeroportul din Dubai a fost cel mai mare aeroport international din lume, insa apoi a fost depasit de aeroporturile din Atlanta si Beijng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here