Emoticoanele au devenit foarte populare pentru ca sunt deosebit de sugestive si transmit mult mai rapid un mesaj decat prin cuvinte. In ziua de astazi, aproape toata lumea foloseste retelele de socializare si transmit diverse emoticoane si pe alte aplicatii.

Folosirea unui emoji arata starea in care suntem pentru ca este extrem de expresiv. Limbajul emoticoanelor a devenit foarte cunoscut si foarte folosit in special in randul tinerilor.

Un emoji folosit corect poate transforma un mesaj simplu intr-unul de impact. Emoticoanele au un limbaj sugestiv de aceea sunt folosite deseori in mesaje, transmitand mult mai usor o idee sau un sentiment decat prin cuvinte.

Emoticoanele pot sa transmita atat stari pozitive, cat si negative, desi cel mai des folosite sunt fetele zambitoare si inimioarele. Exista nenumarate emoticoane pe Facebook si pe Tik Tok. Mai nou este in trend folosirea emoticonului care reprezinta un cap de mort pentru a inlocui fata care rade cu lacrimi.

Semnificatia craniului pe WhatsApp sau alte rețele sociale, este destul de sugestiva, fiind o forma de amuzament macabra, adica atat am ras de am murit de ras si acum sunt mort. Prin urmare, capul de mort este similar cu LOL.

Totusi, emoji-urile mai haioase sunt folosite cel mai des, cum ar fi : fata pofticioasa,  fata cu o spranceana ridicata, fata de petrecere, fata care scoate limba,  fata care face cu ochiul si scoate limba, fata cu ochi de stea sau fata care rade in hohote.Emoticoane sunt de fapt simboluri prin care pot exprima cu usurinta chiar si cele mai profunde stari. De asemenea, poti folosi diverse semne de punctuatie daca vrei sa transmiti ceva.

Cele mai populare sunt 🙂 doua puncte, cratima, paranteza spre stanga care inseamna zambesti 🙁 doua puncte, cratima, paranteza spre dreapta care inseamna tristete 😉 punct si virgula, cratima, paranteza spre stanga care inseamna faci cu ochiul :-> doua puncte, cratima, semnul > care inseamna ca ranjesti:’-( doua puncte, apostrof, cratima, paranteza spre dreapta care inseamna ca plangi.

Foarte multi dintre noi transmitem o serie de emoticoane pe WhatsApp pentru a ne transmite mai usor gandurile si emotiile. Dupa ce am vazut care sunt cel mai des utilizate emoticoane la noi, haideti sa vedem cum sunt folosite si in alte tari.

Studiile arata ca in Germania cel mai folosit emoji este fata zambitoare iar in Italia si Spania cel mai folosit emoticon este fata care arunca un sarut cu inima. In Mexic si Brazilia cel mai des utilizat emoji este fata cu inimioare in formă de ochi iar in Franța, emoji-ul deseori folosit este fata care face cu ochiul. In Statele Unite ale Americii si in Indonezia, se pare ca cel mai folosit emoticon este fata care se prapadeste de ras.

Prin urmare, si in alte tari sunt transmise mult mai des starile pozitive, de incantare, bucurie, fericire, entuziasm prin emoticoane, ceea ce inseamna ca oamenii traiesc la intensitate maxima fiecare clipa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here