Multi oameni se confrunta cu aceasta problema zi de zi, in special in timpul anotimpului rece, cand obisnuim sa facem dus cu apa foarte calda, chiar fierbinte. Oglinda din baie se abureste imediat de indata ce iasa o multime de aburi. Uneori este destul de deranjant sa pierzi timp stergand oglinda, fara ca aceasta sa se dezabureasca.

Vestea buna este ca poti sa previi acest lucru prin diferite metode, si-anume : frecarea oglinzii cu sapun sau spuma de ras, folosirea unei solutii pentru dezaburirea parbrizelor, utilizarea glicerinei, otetului sau a ventilatorului de extractie.

Oglinda se abureste atunci cand aburul se condenseaza pe oglinda. Acesta provine din apa fierbinte si se poate condensa cand intra in contact cu o suprafata mai rece. Acela este momentul in care oglinda devine neclara. Aburul care provine de la jetul de apa, in circuitul pe care il face prin aer se incalzeste usor pana ce ajunge la oglinda. Prin urmare, se abureste imediat ce intra in contact cu aburii.

Iarna ne place sa facem dusuri fierbinti, ceea ce inseamna un grad ridicat de umiditate, ce produce si mai multi aburi. Iata ce poti face pentru a impiedica acest lucru :Freaca oglinda cu sapun solid, apoi sterge sapunul cu un prosop moale usor umezit. Sterge bine pana cand suprafata devine curata.

Intinde spuma de ras pe toata suprafata oglinzii din baie sau pulverizeaz-o direct. Sterge cu un prosop moale si vei observa ca acest truc actioneaza ca o bariera eficienta, impiedicand aburirea oglinzii. Avantajul suprem consta in faptul ca oglinda nu se va mai aburi mult timp daca recurgi la aceasta procedura.

Foloseste o solutie pentru dezaburirea parbrizelor pentru a te asigura ca aburirea oblinzii nu mai reprezinta o problema pentru tine. Pulverizeaza solutia direct pe oglinda apoi șterge bine cu un prosop moale.

Dilueaza glicerina cu apa si sterge suprafata oglinzii imediat.Glicerina poate fi folosita cu incredere pentru ca nu este toxica. Aceasta previne aburirea oglinzii in timpul dusurilor fierbinti.

Otetul actioneaza la fel de bine ca si celelalte tehnici. Fa un amestec din otet si apa, folosind cantitati egale de lichid.  Aplica aceasta solutie pe oglinda folosind o carpă curata apoi sterge-o folosind o alta carpă curata. Oglinda trebuie sa ramana perfect curata si limpede.

Ventilatorul de extractie reprezinta o solutie permanenta ce impiedica aburirea oglinzii din baie. Acesta este extrem de practic in special daca baia nu este prevazuta cu o fereastra. Functioneaza foarte bine prin indepartarea umiditatii si a umezelii.

Tehnologia de ultima generatie isi spune cuvantul si in acest context, astfel ca o  oglinda de baie cu functie de dezaburire reprezinta optiunea perfecta. Aceasta impiedica aburirea oglinzii. Un tampon de dezaburire incalzezte oglinda si o mentine limpede in permanenta.

Tine cont de toate aceste solutii si decide care este cea mai buna varianta pentru tine. Bucura-te din plin de dusurile lungi si calde, care iti relaxeaza simturile si nu te mai chinui cu dezaburirea oglinzilor de baie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here