Te confrunti cu anumite probleme de mobilitate? Ai dificultati cauzate de anumite probleme medicale care iti dau batai de cap de ceva timp? Sau poate ca ai avut recent parte de o interventie chirurgicala ori de un accident care a lasat ceva urmari. In toate aceste situatii poti sa ai in vedere sa beneficiezi de procedurile specifice recuperarii medicale.

Un centru medical specializat in recuperare medicala Bucuresti este Koly Medical. Aici vei putea apela la o paleta diversificata de tehnici, metode si proceduri menite a rezolva o paleta vasta de afectiuni, probleme medicale si stari de disconfort cu care te poti confrunta. In ceea ce urmeaza vei afla care sunt procedurile de care poti beneficia daca alegi sa te adresezi acestui centru specializat in reabilitare fizica.

Proceduri de fizioterapie

Procedurile de fizioterapie sunt foarte populare in abordarile care vizeaza recuperarea medicala. In cadrul acestor proceduri se regasesc diferite metode si tehnici. Acestea se bazeaza pe diferite impulsuri electrice folosite pentru a favoriza repararea tesutului si stimularea puterii musculare.

Exista mai multe tehnici in cadrul fizioterapiei, dintre acestea cele mai folosite fiind terapia cu laser, terapia pe baza de ultrasunete, terapia interferentiala, stimularea musculara sau stimularea nervoasa electrica transcutanata (TENS).

Proceduri specifice kinetoterapiei

A doua categorie de proceduri frecvent folosite in recuperarea medicala sunt cele specifice kinetoterapiei. Vorbim aici despre diferite tipuri de exercitii care sunt aplicate pentru a facilita fie recuperarea partiala, fie recuperarea completa a pacientului.

Procedurile din kinetoterapie sunt adresate cu precadere pacientilor care s-au confruntat cu accidente sau cu accidentari, dar si persoanelor care au nevoie sa isi imbunatateasca starea de echilibru sau abilitatea de miscare. Toate programele de kinetoterapie efectuate in centrul de recuperare medicala Bucuresti Koly Medical sunt realizate sub stricta indrumare si supraveghere a unui specialist.

Proceduri pe baza de ultrasunete

In cadrul terapiei prin unde sonore de frecventa inalta este vizat tratamentul afectiunilor profunde la nivelul tesuturilor. Acest tratament are rolul de a stimula circulatia sanguina si activitatea la nivel celular. Pentru a obtine aceste rezultate sunt stimulate tesuturile profunde la nivelul corpului si se incalzeste zona afectata cu scopul de a stimula circulatia sangelui catre tesuturile vizate.

Proceduri prin impulsuri electrice si curenti electrici

O alta categorie de proceduri specifica recuperarii medicale este electroterapia. Vorbim despre o abordare care are rolul de a stimula nervii, de a calma durerea si de a diminua stresul organismului tocmai pentru a sustine recuperarea si/sau vindecarea.

Pentru a stimula electric anumite zone ale organismului se foloseste curentul electric care este indreptat inspre zona afectata. Electroterapia nu este deloc dureroasa, tot ceea ce resimte pacientul fiind o usoara senzatie de furnicaturi.

Tehnica masajului

Folosirea masajului inseamna manipularea manuala a tesuturilor moi in zona corpului afectat de durere sau de anumite afectiuni medicale. Rolul masajului este acela de a sustine abilitatea de miscare si de relaxare a corpului, dar si de a creste mobilitatea fizica.

Toate aceste proceduri si metode sunt disponibile in cadrul centrului de recuperare medicala Bucuresti Koly Medical. Pentru mai multe informatii despre serviciile oferite, poti consulta www.kolymedical.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here