Atunci cand folosesti gazele naturale ca si resursa pentru furnizarea agentului termic in locuinta familiei sau in anumite spatii comerciale pe care le administrezi, este important sa te asiguri de faptul ca instalatia de gaze este in perfecta stare de functionare. In acest sens este nevoie ca periodic sa efectuezi verificarea si revizia instalatiei de gaze.

Astfel de servicii sunt oferite de firmele specializate si autorizate pentru a efectua verificarea si revizia in cazul instalatiei de gaze.Aceste servicii de instalatii gaze Bucuresti inseamna o metoda importanta din actiunile care vizeaza prevenirea producerii oricarui eveniment nedorit ca urmare a unor eventuale scurgeri de gaze sau a unor eventuale defectiuni la instalatia de gaze respectiva.

Importanta operatiunilor de verificare si de revizie a instalatiei de gaze

Prin prisma faptului ca folosirea gazelor naturale poate sa fie riscanta daca exista defectiuni sau probleme la instalatia de gaze, verificarea si revizia acestei instalatii este absolut necesara si recomandata. Dincolo de reducerea riscurilor asociate cu folosirea gazelor naturale, aceste operatiuni de verificare a instalatiei de gaze au inclusiv rolul de a prelungi durata de folosire a acesteia fara a avea nevoie de lucrari costisitoare de intretinere si mentenanta.

Toate operatiunile si lucrarile specifice pentru verificarea instalatiei de gaze sau pentru efectuarea reviziei sunt realizate de catre personal calificat si acreditat pentru acest domeniu de activitate. Personalul pus la dispozitiei de o firma de instalatii gaze Bucuresti ofera garantie pentru manopera efectuata, dar si pentru eventualele piese sau echipamente inlocuite daca este cazul.

Verificarea si revizia instalatiilor de gaze se face in prima etapa prin intermediul inspectiei vizuale a intregii infrastructuri. Ulterior se trece la verificarea folosind diferite echipamente profesionale menite a identifica pana si cele mai mici semne ale unei scapari de gaze sau ale unei eventuale defectiuni la instalatia de gaze naturale.

Datorita experientei, pregatirii si echipamentelor din dotare, personalul unei firme specializate in instalatii gaze Bucuresti va reusi intotdeauna sa identifice cu exactitate eventualele problemele ale instalatiei.

Cand este necesara verificarea sau revizia instalatiei de gaze?

Legislatia care reglementeaza verificarea instalatiei de gaze naturale mentioneaza ca o astfel de operatiune este necesara la fiecare 2 ani de zile. De asemenea se mentioneaza ca aceste verificari trebuie intotdeauna executate de personal autorizat ANRE.

Verificarea trebuie sa includa inspectia in cazul arzatoarelor, a conductelor aferente instalatiei, starea aparatelor de masurare si a garniturilor care asigura etanseitatea instalatiei, dar si verificarea caminelor si a rasuflatoarelor situate la nivelul instalatiei de gaze naturale.De cealalta parte, revizia presupune anumite operatiuni cu un grad mai ridicat de complexitate si este nevoie de realizarea reviziei o data la 10 ani.

Revizia instalatiei de gaze trebuie realizata atunci cand instalatia vizata nu a mai functionat pentru cel putin 6 luni de zile sau daca este remarcata o situatie care poate sa constituie un real pericol pentru utilizarea respectivei instalatii de gaze. Indiferent daca ai nevoie de verificarea sau de revizia instalatiei de gaze, poti apela cu incredere la o firma de instalatii gaze Bucuresti accesand instalatii-gaze-naturale.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here