Nu exista doar o singura cauza care poate face ca barbatii sa se confrunte cu pierderea parului. Inclusiv femeile se pot confrunta cu o astfel de problema. Din fericire in societatea moderna exista optiunea procedurii de implant par. Daca te confrunti cu rarirea parului sau chiar cu pierderea acestuia, poti sa ai in vedere solutia reprezentata de transplantul de par.

In continuare vei putea afla mai multe informatii despre cauzele care pot duce la caderea parului si detalii cu privire la implantul de par ca solutie pentru aceasta problema cu care se confrunta un mare numar de oameni. Caderea parului poate afecta relatiile sociale, relatiile de cuplu sau poate duce chiar la instalarea starii de depresie.

Cauzele comune in aparitia cheliei

In momentul in care discutam despre aparitia caderii parului, trebuie sa stim ca exista mai multe cauze care pot duce la aparitia acestei probleme. Cauzele difera de la persoana la persoana si in anumite cazuri vorbim despre o singura cauza, in vreme ce in alte cazuri factorii care conduc la aparitia cheliei pot fi mai multi. Exista si cauze care pot preveni, atenua sau intarzia instalarea calvitiei. Insa exista si cazuri in care recuperarea podoabei capilare se poate face doar in urma implantului de par.

Una dintre cauzele principale si des intalnite pentru aparitia cheliei este stresul. Stresul prelungit, ramanerea unui timp indelungat intr-o stare de tensiune conduce la secretia unei cantitati foarte mari de cortizol la nivelul corpului. Cortizolul este exact hormonul care influenteaza ciclul natural de crestere al parului. In consecinta, in intervalele de timp cu  stres intens, parul nu se va regenera intr-un ritm optim.

O a doua cauza dea intalnita pentru aparitia cheliei vizeaza dieta alimentara sau dietele de slabire. Dietele sarace in anumiti nutrienti conduc la lipsa sau insuficienta anumitor nutrienti in firele de par, fapt pentru care radacina firelor de par va fi mai vulnerabila. Implicit firele de par vor cadea intr-un ritm mai rapid si intr-un procent mai mare.

Mentionam in randul cauzelor comune ale caderii parului mostenirea genetica. Daca unul sau mai multi membrii din familia persoanei afectate de alopecie au suferit sau se confrunta cu problema caderii parului, atunci vorbim despre un risc sporit de a intampina aceeasi problema.

Nu in ultimul rand putem sa punctam medicamentia in randul cauzelor. Anticoagulantele, antihipertensivele, anticonceptionalele, antidepresivele, excesul de vitamina A sau consumul de steroizi anabolizanti se numara printre medicamentele care pot favoriza caderea parului si aparitia cheliei.

Implantul de par, solutia pentru aparitia calvitiei

Implantul de par este acea metoda care poate rezolva problema alopeciei intr-un mod foarte eficient. Vorbim despre procedura chirurgicala care presupune transplantarea firelor de par dintr-o zona donatoare in zona scalpului unde parul lipseste.

In momentul in care apelezi la procedura de implant par te poti bucura de regenerarea podoabei capilare cu un aspect natural si cu rezultate permanente. Implantul de par este o procedura rapida si complet nedureroasa datorita faptului ca se realizeaza sub efectul anesteziei locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here