Fie ca vorbim despre o afacere, despre un ONG sau despre diferite tipuri de asociatii, fiecare dintre acestea au nevoie de servicii de contabilitate. Daca pentru anumite entitati cu personalitate juridica este obligatoriu sa existe un contabil care sa se ocupe de contabilitatea respectivei entitati, in cazul anumitor asociatii sau entitati juridice este optionala existenta serviciilor contabile.

Cu toate acestea, serviciile de contabilitate ofera expertiza pe partea financiar-contabila, fiind un sprijin important pentru desfasurarea oricarei activitati, indiferent de domeniu. In acest context nu este suprinzator faptul ca oferta de servicii profesionale de contabilitate este foarte diversificata. Prin urmare este important sa stii cum poti face cea mai buna alegere atunci cand iti doresti sa apelezi la o contabilitate Timisoara.

Experienta in serviciile financiar-contabile

Pentru a avea certitudinea ca vei beneficia de cele mai bune servicii contabile este recomandat sa apelezi la serviciile unei firme cu o experienta cat mai vasta in acest domeniu.

Cu cat experienta este mai vasta, cu atat poti avea incredere ca fiecare operatiune si fiecare proces financiar-contabil se va desfasura corect si conform cu legislatia in vigoare. Mai mult, un contabil cu experienta iti poate oferi si anumite indicatii prin care sa respecti in totalitate legea, dar in acelasi timp sa ai anumite avantaje financiar-contabile.

Disponibilitatea de a raspunde solicitarilor

Un al doilea aspect important in alegerea unei firme de contabilitate se refera la disponibilitatea personalului pentru a raspunde solicitarilor, chiar si atunci cand ai nevoie de un contabil in regim de urgenta. Exista situatii in care anumite aspecte trebuie clarificate in cel mai scurt timp. Prin urmare este indicat sa apelezi la o firma care dispune de personal suficient de numeros si care poate raspunde cat mai rapid oricarei solicitari.

Pregatirea si acreditarea in domeniul financiar-contabil

Fara doar si poate ca nu putem omite din randul criteriilor de alegere a unui expert contabil sau a unui contabil pregatirea si acreditarea in acest domeniu de activitate. Este foarte important sa apelezi doar la personal autorizat si care a fost instruit urmand cursuri de specialitate.

Este important ca acestia sa fie membri ai CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania), aceast lucru certificand profesionalismul pentru serviciile de care urmeaza sa beneficiezi.

Serviciile prestate

Un sfat util pentru cei care au nevoie de o firma de contabilitate este sa aiba in vedere serviciile oferite. Dincolo de serviciile de pastrare a evidentei contabile si de consultanta pe partea de contabilitate, exista numeroase firme care ofera inclusiv servicii pentru infiintarea de firme, servicii de resurse umane, servicii pentru audit sau chiar servicii pentru consultanta in afaceri.

Tarifele practicate

Nu in ultimul rand este important sa ai in vedere tarifele practicate de firma la care urmeaza sa apelezi pentru a beneficia de serviciile de contabilitate de care ai nevoie. Este important sa pui in balanta in primul rand calitatea si profesionalismul serviciilor, chiar daca nu vei beneficia de cele mai ieftine servicii in acest domeniu de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here