Fatada unei case este cea cu care vizitatorul intra pentru prima data in contact si are un impact puternic din punct de vedere vizual. Cu cat o casa are un aspect mai ingrijit, cu atat mai mult credem ca acolo locuieste un om harnic, care pune accentul pe designul interior si exterior. Aspectul estetic contribuie la formarea unei pareri de ansamblu si influenteaza calitatea vietii membrilor comunitatii.

Foarte multi oameni aleg sa investeasca in aspectul exterior al locuintelor, concentrandu-se asupra unei metode de finisare des intalnite, si-anume aplicarea de tencuiala decorativa. Aceasta solutie este foarte inspirata nu doar ca estetica, cat si ca durabilitate si usurinta intretinerii.

Tencuiala decorativa este materialul care poate transforma in mod radical aspectul unei case. Indiferent de tipul de arhitectura pentru care optezi, o tencuiala potrivita ofera finisaje de pret fiecarui proiect. In cazul renovarilor, tencuiala poate sa confere un aer modern, actual si proaspat. Pe langa aspectul impresionant, aceasta tencuiala protejeaza fatada, ii ofera o viata indelungata si este foarte rezistenta la intemperii.

Aplicarea tencuielii decorative este un proces destul de complex, deoarece fiecare suprafata trebuie sa fie pregatita in mod corespunzator, adica trebuie curatata, uscata si degresata. Pentru inceput se aplica amorsa, apoi dureaza o zi sa se usuce inaintea tencuielii decorative.

Daca se aplica peste un strat de grund, este ideal ca acesta sa fie aceeasi culoare. Grundul pentru tencuieli decorative are o aderenta ridicata, prelucrarea usoara si se usuca rapid. Poate fi colorat in nuanta dorita si are un aspect foarte placut din punct de vedere estetic.

Alegerea tencuielii decorative este o adevarata provocare, de aceea este necesara respectarea stricta a recomandarilor producatorului, pentru a obtine consistenta ideala pentru aplicare.

În cazul tencuielii decorative gata preparate, aceasta se aplica de obicei nediluata. Conditiile meteo joaca un rol deosebit de important in  acest context. Temperatura nu trebuie sa fie mai mica de 5-10 grade, pentru o perioada de 2-3 zile. Nerespectarea aceste sfaturi impiedica uscarea corespunzatoare si diminueata calitatea si rezistenta lucrarii respective.

In timpul aplicarii tencuielii decorative, nu se doreste ca temperatura sa depaseasca 30-35 de grade si este de dorit ca umiditatea din aer sa fie scazuta. Tencuiala decorativa se aplica intr-un singur strat, subtire, cu o gletiera de otel.

Dupa ce s-a întins tencuiala pe o suprafata de cativa metri patrați, trebuie sa se stranga surplusul de material pentru o nivelare corespunzatoare. Utima etapa din procesul de aplicare a tencuielii decorative consta in modelarea sau structurarea acesteia, care se face cu ajutorul unei gletiere de material plastic.

Optati pentru un model rotund sau drept, de diverse granulatii, in functie de preferinte. O tencuiala decorativa de calitate prezinta un grad ianlt de rezistenta la intemperii, la zgarieturi sau loviri. In plus, acopera perfect imperfectiunile suprafetei iar culorile rezista foarte bine in timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here