Primul gand cand vine primavara ne zboara la plantatul florilor, a pomilor si a legumelor. De indata ne dorim cu totii sa ingrijim cat mai frumos gradina pentru a ne oferi acea oaza de liniste, relaxare si ozon. Este minunat sa vezi cum pamantul revine la viata si ne incanta prin flori, legume si fructe de diferite forme si culori. Pentru a ne bucura din plin de toate aceste senzatii unice plantele trebuie ingrijite in mod corespunzator.

Incepeti prin a face ordine in straturile de flori si borduri si indepartati daunatorii din gradina. Plantati arbusti cu flori si un gazon frumos care sa complete frumos straturile si sa le puna mai bine in evidenta. Plantati bulbi si seminte cu flori de vara precum crini, gladiole, trandafiri. Inainte de a le planta indepartati frunzele si alte resturi de pe straturile de flori.

Taiati partile vechi moarte ale ierburilor de foioase si ale plantelor perene erbacee. Folositi materia organica moarta ca si compost pentru pamant. Indepartati orice buruieni pe care le vedeti si nu le compostati, deoarece semintele vor germina.

Curatati foarte bine pamantul si pregatiti rasadurile si butasii de primavara. La nevoie, indepartati algele, muschiul si murdaria generala. Acest lucru faciliteaza patrunderea luminii in timpul lunilor de crestere, evitand formarea de adaposturi pentru daunatori si boli.

Incepeti sa semanati orice seminte care au nevoie de un sezon de crestere mai lung cum ar fi begoniile. Pasul urmator consta in indepartarea daunatorilor din gradina. Eliminand daunatorii care hiberneaza veti fi scutiti de multe probleme primavara viitoare.

Verificati atent coroanele plantelor perene pentru a vedea daca nu exista colonii de melci si afide sau larve de albine, care traiesc in compost si se hranesc cu radacinile plantelor. Distrugeti toate larvele si tratati terenul impotriva gargaritelor folosind nematozi paraziti sau substante chimice. Includeti arbusti cu flori in gradina pentru a va bucura din plin de frumusetea acesteia.

Realizand un peisaj inflorit, tineti cont de cromatica si inaltimea pomilor atunci cand ii alegeti. Arbustii nu numai ca dau textura si dimensiune gradinii, dar ofera si flori de primavara absolut minunate. Optati pentru arbustii care au un aspect estetic placut chiar si dupa ce cad florile.

Puteti cauta soiuri de pomi care au frunze pestrite si se adapteaza foarte bine la schimbarile de temperatura. Cultivati flori in ghivece si containere. Includerea containerelor cu flori in gradina confera un aspect minunat.

Cosurile mici suspendate pot fi duse inauntru cand temperaturile scad brusc noaptea. Unele dintre cele mai indragite plante din containere cum sunt petuniile se dezvolta bine si la temperaturi racoroase de primavara.

Alte flori de recipient, cum ar fi viola pot tolera ingheturile timpurii de primavara. Plantati un gazon frumos pentru un plus de efect estetic. Alegeti bulbii cu inflorire cat mai timpurie, pentru a va infrumuseta cat mai rapid gradina si lasati iarba sa creasca pentru a pune mai usor in evidenta florile. Puteti cultiva bulbi de crocus intr-un gazon, pentru ca arata absolut minunat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here