Autoturismele care au norma de poluare incepand de la Euro 4 se pot confrunta cu probleme in functionarea filtrului de particule DPF. Astfel de probleme se pot datora utilizarii intr-un mod ineficient a autoturismului sau prin prisma unor defectiuni survenite la aceasta componenta auto.

In aceeasi masura, orice defectiune majora poate duce la nevoia de inlocuire a filtrului de particule cu unul nou.Soferii care isi doresc sa evite nevoia de a inlocui filtrul de particule pot apela la intretinerea acestuia prin intermediul unor revizii auto periodice.

De asemenea, daca filtrul s-a infundat odata cu trecerea timpului si cu utilizarea autoturismului, exista si optiunea de a curata acest filtrul. Atat revizia periodica, dar si curatarea filtrului de particule trebuie facute intr-un service autorizat.

Citeste si despre: Schimb ulei cutii de viteze automate Timisoara

Rolul filtrului de particule DPF

Dotarea autoturismelor diesel cu filtrul de particule DPF vizeaza retinerea particulelor potential nocive si care pot elimina in atmosfera substante cu potential cancerigen rezultate in urma arderii combustibilului de tip motorina. In momentul in care autoturismul ruleaza si arde combustibilul de tip motorina, filtrul va retine particulele rezultate in urma acestui proces.

Anumite filtre sunt dotate cu o functie de regenerare care incurajeaza utilizarea timp indelungat fara ca sa apara anumite defectiuni sau probleme. De cealalta parte, avem si filtre care nu sunt dotate cu o astfel de functie.

In cazul acestora din urma, dupa o anumita valoare a kilometrilor parcursi, filtrul se poate infunda si poate produce avarii sau probleme la nivelul motorului. De asemenea, un filtru infundat inseamna implicit si o crestere a noxelor eliberate in atmosfera ca urmare a arderii motorinei.

Filtrul se poate infunda din mai multe cauze. Una dintre acestea este calitatea motorinei folosite. De asemenea, tot intre cauze regasim si utilizarea unui ulei de motor care nu este corespunzator.

O cauza destul de frecventa este si utilizarea masinii in orase, acolo unde datorita distantelor scurte si a numeroaselor opriri se poate ajunge la infundarea filtrului de particule. Nu in ultimul rand pot fi amintite drept cauze probleme la valvele EGR sau la injectoare, defectiuni la senzorii DPF sau defectiuni ale turbosuflantei. Indiferent de care este cauza, poti sa ai in vedere serviciile de curatare filtru DPF.

Cand stii ca ai nevoie de curatarea filtrului de particule?

Printre indiciile care trebuie sa te trimita la un service auto pentru curatarea filtrului DPF regasim: semnalizarea martorului de bord care se va aprinde sau va functiona intermitent, scaderea puterii motorului, consumul ridicat de combustibil sau existenta unei cantitati crescute de funingine la nivelul noxelor rezultate in urma arderii motorinei.

Pentru oricare dintre aceste indicii este recomandat sa te adresezi unui service auto Timisoara unde sa poti beneficia de curatarea filtrului de particule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here