Progresul in medicina stomatologica ne permite astazi sa gasim cele mai eficiente, rapide si putin dureroase metode pentru a rezolva o multitudine de probleme la nivelul danturii. Dintre numeroasele tratamente la care putem apela in cadrul unei clinici stomatologice regasim si tratamentele de cosmetica dentara pe baza fatetelor dentare.

Acest tratament de cosmetica dentara este o solutie conservatoare sau minim invaziva pentru a remedia anumite probleme de natura estetica la nivelul dintilor frontali. Exista mai multe situatii in care poti avea in vedere astfel de tratamente cu fatete dentare Alexandria. Decizia privind urmarea unui astfel de tratament trebuie sa fie luata in urma discutiei cu un medic stomatolog.

Ce trebuie sa stii despre fatetele dentare?

Atunci cand vorbim despre o fateta dentara ne referim la un strat foarte subtire realizat pe baza de portelan care urmeaza a fi aplicat in partea frontala a unui dinte. Datorita faptului ca vorbim despre lucrari protetice foarte fine, aspectul acestor fatete dentare este foarte apropiat de cel al smaltului natural al dintelui.

Tocmai de aceea, atunci cand se urmeaza un tratament de cosmetica dentara pe baza de fatete, rezultatul consta in obtinerea unui alb perfect si a unui aspect estetic impecabil.Fatetele dentare sunt o alternativa mai avantajoasa comparativ cu protezarea cu ajutorul coroanelor dentare din portelan.

In cazul aplicarii coroanelor dentare pierderea de tesut dentar este mai mare. De cealalta parte, fatetele dentare sunt un tratament mai putin invaziv. Durata de viata a unei fatete dentare Alexandria este cuprinsa intre 5 si 10 ani, in cazul fatetelor ceramice. Inaintea inceperii unui tratament de cosmetica dentara cu ajutorul fatetelor sunt urmate o serie de etape, printre care evaluarea starii generale de sanatate a danturii si a cavitatii bucale.

Cand este momentul sa optezi pentru fatete dentare?

Situatiile in care un pacient poate opta pentru tratamentele de cosmetica dentara cu ajutorul fatetelor sunt diferite si numeroase. De cele mai multe ori pacientii aleg astfel de abordari in domeniul stomatologic prin prisma problemelor cu aspectul zambetului.

Astfel, fie ca vorbim despre culoarea dintilor care nu mai sunt albi, fie ca vorbim despre aspectul danturii sau despre spatii dentare prea mari, toate acestea sunt situatii in care poti avea in vedere tratamentele cu ajutorul fatetelor dentare.

Alte probleme care pot necesita astfel de abordari stomatologice sau care isi pot gasi solutia in fatetarea dintilor se refera la probleme privind forma sau volumul dintilor, anomalii in structura smaltului dentar sau probleme cu eroziunea dintilor.

Oricare dintre aceste probleme pot sa isi gasesca o rezolvare eficienta prin prisma fatetelor dentare.Pentru cele mai bune rezultate, varianta fatetelor dentare ceramice este cea mai buna alegere.Insa aceasta este si cea mai costisitoare, dar si cea mai rezistenta.

Pentru o varianta de fatete dentare Alexandria putin mai ieftina exista fatetele dentare feldspatice. Aceasta din urma este obtinuta prin aplicarea mai multor straturi.Daca ai nevoie de astfel de tratamente de cosmetica dentara, nu ezita sa apelezi la Modent Clinic in Alexandria.Informatii suplimentare sunt disponibile pe modent.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here