Divortul poate fi o procedura foarte stresanta si obositoare pentru oricare dintre partenerii implicati. Cu toate acestea, se poate dovedi o decizie necesara pentru unul sau pentru ambii soti. Exista doua variante in care se poate desfasura divortul, si anume divortul de comun acord sau divortul pe motive temeinice.

In prima varianta poti sa nu apelezi la serviciile unui avocat, desi este recomandat sa te adresezi unui avocat specializat in partaj divort Ilfov. In a doua situatie, un avocat este necesar pentru a te reprezenta in fata instantei. In oricare dintre aceste situatii, serviciile unui avocat sunt foarte utile si in continuare vei afla cum te poate ajuta un avocat specializat in aceste spete.

Te ajuta sa intelegi/cunosti drepturile si obligatiile

In multe cazuri partenerii care ajung la divort sunt foarte concentrati pe a obtine ceea ce isi doresc si de multe ori nu sunt constienti de faptul ca nu este posibila obtinerea tuturor lucrurilor solicitate.

Cu ajutorul unui avocat specializat in procedura de divort vei putea sa intelegi foarte clar si sa cunosti care sunt drepturile si obligatiile in aceasta procedura. Mai mult, vei intelege foarte bine care sunt termenii specifici folositi in divort si care sunt implicatiile juridice ale acestei proceduri.

Cunosti care sunt actele necesare si cum trebuie completate

Un al doilea aspect in care vei primi ajutor semnificativ din partea avocatului specializat in divort este acela al documentelor care trebuie completate. Avand in vedere ca vorbim despre o legislatie in vigoare care trebuie respectata strict si de o serie de documente care trebuie completate in mod corect, experienta unui avocat poate fi de mare ajutor. In acest mod vei avea toate documentele solicitate si acestea vor fi completate corect sub indrumarea avocatului.

Poti primi sprijin pentru mediere sau solutionarea alternativa a litigiilor

Un alt argument care recomanda serviciile unui avocat specializat in partaj divort Ilfov este acela al sprijinului pe care il poti primi pentru a te indrepta inspre mediere sau inspre solutionarea alternativa a litigiilor in conditiile in care partenerul nu este cooperant in privinta divortului.

Este ideal sa nu se ajunga in instanta. Atat din perspectiva costurilor, cat si din perspectiva timpului si al energiei consumate, se recomanda evitarea instantei. In cazul in care apelezi la un avocat specializat in procesul de divort, exista foarte multe sanse sa primesti sfaturi utile pentru a se ajunge la mediere intre parteneri.

Te ajuta sa iti protejezi interesele

In cele din urma putem sublinia aportul avocatului specializat in divort pentru protejarea intereselor. De multe ori unul dintre parteneri apeleaza la un avocat, iar celalalt nu cunoaste care sunt drepturile sale si nu are interesele reprezentate cum se cuvine.

In cazul in care te adresezi unui avocat specializat in partaj, vei putea sa iti protejezi interesele cu privire la tutela minorilor, cu privire la partajul bunurilor materiale sau chiar in ceea ce priveste protectia impotriva abuzurilor din partea partenerului.Tine cont de aceste aspecte daca treci printr-un divort si apeleaza la un avocat pentru partaj divort Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here