Este vorba despre una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, care prezinta un real interes pentru toata lumea. Dintre toate aceste construcții  nu se cunosc detalii despre existent clara a Gradinilor din Babilon. Aceasta este a doua minune a lumii, care a aparut cu aproape două sute de ani inainte de Piramida lui Keops.

Grădinile suspendate sunt de fapt mai multe terase așezate în trepte, la o distanta de 5 metri una fata de cealalta. Intre terase se afla numeroase împletituri ornamentale de plante urcătoare, foarte atragatoare din punct de vedere estetic.

Gradinile imense s-au aflat pe teritoriul vechiului Imperiu Babilonian, la 50 de kilometri de orașul Bagdad si ocupau o suprafata de 15.000 de metri patrati. Terasele de flori se ridica pana la o inaltime de aproape o suta de de metri. Se crede ca Gradinile suspendate din Babilon au fost distruse din cauza unui cutremur dupa secolul I I.Hr.

Exista cateva insemnari din acele vremuri, care arata ca gradinile ar fi fost daramate de persi, dar nu exista referinte documentare care sa ateste existenta grădinilor din Babilon. Scriitorul Filon din Bizant mentiona mai demult in scrierile sale o grădina, pe care o vazuse langa palatul regal.

Acesta scria despre gradini suspendate, care au fost construite pe terase din piatra, la mare inaltime care erau acoperite de diverse plante și copaci impresionanti.Timp de cateva sute de ani, oamenii credeau ca Gradinile suspendate ale Babilonului au fost construite in vechea provincie Babilon, in jurul anului 600 I.Hr. in timpul domniei regelui Nabucodonosor al II-lea.

O alta legenda spune ca gradinile ar fi fost ridicate in secolul al IX-lea I.Hr. Se pare ca Gradinile suspendate din Babilon au aparut din motive diferite. Unele scrieri sustin ca acestea au fost construite de regele Imperiului Babilonian, Nabucodonosor al II-lea, care a vrut sa amenajeze gradinile pentru una dintre sotiile sale, ce era grav bolnava.

Acesta dorea sa-i aline dorul de muntii si de gradinile din Media, locul in care s-a nascut. O altă teorie sustine ca uriasele gradini au aparut in timpul regelui Ninus, care a vrut sa le construiasca pentru sotia lui Semiramida. Se crede ca de aici vine si numele de Gradinile suspendate ale Semiramidei.

Conform unei alte teorii, gradinile ar fi fost construite de regina asiriana Semiramiza, la 5 ani dupa ce a ajuns la domnie. Nu se cunoaste insa care dintre aceste teorii este adevarata, pentru ca cei care au lasat scrieri cu informatii despre Babilon, nu au vazut niciodata aceste grădini.

Se considera ca, daca gradinile ar fi existat cu adevărat, era nevoie de o cantitate de peste 31.000 de litri de apă în fiecare zi pentru a uda toate plantele și copacii.Avand in vedere ca Babilonul se afla in deșert, trebuia sa existe un sistem propriu de irigare,ceea ce era aproape imposibil in acea vreme.O alta teorie sustine ca babilonienii foloseau un sistem cu pompa pentru a duce apa la gradini, insa unii istorici sustin ca acestea au fost distruse de calamitatile naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here