Astazi exista foarte multe optiuni si variante atunci cand vine vorba despre cursurile de calificare, de formare sau de reconversie profesionala.Aceste cursuri de calificare si de formare acopera o paleta foarte larga de domenii de activitate, de la cele tehnice si pana la cele de servicii.

In randul acestor cursuri de calificare regasim si optiunea care ofera calificare pentru meseria de infirmiera. Iata care sunt principalele motive pentru care poti avea in vedere inscrierea la un astfel de curs de formare profesionala.

1. Rapiditatea finalizarii cursului si obtinerii certificatului de calificare

Un prim argument este dat de faptul ca durata unui astfel de curs de calificare este de 4 luni. Prin urmare dupa 4 luni va putea fi sustinut examenul final pentru obtinerea acreditarii pentru meseria de infirmiera. Timpul este mult mai scurt comparativ cu urmarea unei scoli postliceale.

2. Obtinerea unei certificari acreditate

Un al doilea motiv este dat de faptul ca la finalul cursului vei obtine un certificat acreditat de catre Autoritatea Nationala de Calificare. Un astfel de certificat este recunoscut in Romania si in Uniunea Europeana, oferind astfel posibilitatea unei piete ofertante de forta de munca.

3. Disponibilitatea locurilor de munca

Un alt argument care recomanda cursul de calificare pentru infirmiera se refera la numarul mare de locuri de munca disponibile in acest domeniu de activitate. Fie ca vorbim despre institutiile medicale publice, fie ca vorbim despre cele din domeniul privat, ocupatia de infirmiera este cautata frecvent. In consecinta la finalizarea cursului de calificare gasirea unui loc de munca nu va fi o dificultate foarte mare.

4. Accesibilitatea ridicata din perspectiva conditiilor de inscriere la curs

Fara doar si poate ca un motiv foarte important este accesibilitatea mare pornind de la conditiile care trebuie indeplinite pentru inscrierea la un astfel de curs. Daca pentru a urma o facultate sau o postliceala in domeniul medical sunt necesare minim 12 clase si finalizarea studiilor cu examenul de bacalaureat, pentru un curs de calificare conditia este de minim 8 sau 10 clase. In acelasi timp costul unui astfel de curs este mult mai accesibil comparativ cu studiile postliceale sau cu cele universitare.

5. Adresabilitatea pentru toate grupele de varsta

Nu in ultimul rand merita sa amintim argumentul referitor la varsta. Cursurile de calificare se adreseaza atat persoanelor de 18-20 de ani, cat si persoanelor care au trecut de 50-55 de ani si care au nevoie de un loc de munca.

Daca aceste argumente te-au convins ca merita sa ai in vedere inscrierea pentru cursul de infirmiera, trebuie spus ca vei putea urma un astfel de curs de formarea profesionala in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba (Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Mai multe detalii pot fi gasite pe www.cursuricalificarepro.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here