Odata ce ai decis ca vrei sa iti cumperi prima masina sau ca iti doresti sa schimbi vechea masina cu una noua, nu iti ramane decat sa stabilesti bugetul pentru acest lucru si sa gasesti modelul potrivit asteptarilor tale.

Daca tentatia autoturismelor pe cutie automata de viteze este tot mai mare, atunci cu siguranta ca este important sa ai in vedere cateva sugestii care te pot ajuta sa faci alegerea potrivita.

Autoturism nou sau second hand?

Primul aspect asupra caruia trebuie sa te opresti se refera la bugetul avut la dispozitie. In acest sens poti alege sa cumperi un autoturism nou sau un autoturism rulat. Fara doar si poate ca multi soferi apreciaza un autoturism cu zero kilometri la bord. Insa costurile pentru un astfel de autoturism pe transmisie automata sunt semnificativ mai ridicate.

Prin urmare, daca cea mai la indemana optiune ramane un autoturism rulat, este important sa ai in vedere testarea cutiei automate. Poti face acest lucru intr-un service specializat in reparatii cutii automate. Testarea cutiei de viteze iti va indica daca aceasta functioneaza in parametrii optimi si vei avea certitudinea ca investesti intr-un autoturism care nu va avea nevoie imediata de reparatii.

Apeleaza doar la mecanici autorizati

O alta sugestie pentru soferii care urmeaza sa conduca un autoturism pe cutie automata de viteze este aceea de a apela doar la service-uri auto acreditate si la mecanici autorizati. Avand in vedere faptul ca vorbim despre cutii de viteze care folosesc tehnologii de ultima generatie, orice interventie din partea unor persoane fara pregatire poate duce la distrugerea completa a cutiei de viteze.

In momentul in care orice verificare si orice interventie la cutia automata este realizata de catre mecanici autorizati, poti avea incredere ca masina ta si cutia de viteze automata este pe maini bune. In acest sens indiferent daca ai nevoie doar de o diagnoza sau de revizia periodica, vei avea siguranta unei cutii automate de viteze care a fost verificata de profesionisti.

Nu uita de revizia periodica

Revizia periodica a cutiei de viteze este un aspect foarte important pe care orice sofer trebuie sa il aiba in vedere. Cu atat mai mult in cazul cutiilor automate de viteze. Revizia periodica efectuata intr-un service auto specializat in reparatii cutii automate inseamna prelungirea duratei de viata a cutiei de viteze, dar si evitarea defectiunilor majore. Implicit inseamna si costuri mai mici cu eventualele reparatii.

Daca te numeri printre soferii care recent au ales sa treaca la un autoturism pe transmisie automata sau daca urmeaza sa achizitionezi un astfel de autoturism, aceste sugestii se pot dovedi foarte utile. In masura in care vrei sa eviti problemele si costurile mari cu repararea cutiei automate de viteze, este indicat sa ai datele de contact ale unui service auto specializat in reparatii cutii automate.

Un astfel de service auto acreditat de catre Registrul Auto Roman si avand o vasta experienta este Automatic Gearbox din Bucuresti. Informatii complete privind serviciile oferite si privind datele de contact sunt disponibile pe www.reparatiecutieautomata.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here