Foarte multi parinti ezita in a-i lasa pe copii sa invete sa mearga pe bicicleta de teama unor cazaturi si a unor accidente grave. Si cumva este fireasca aceasta teama, daca tinem cont de faptul ca pana sa deprinda mersul pe bicicleta si mentinerea echilibrului exista riscul ca cel mic sa cada de pe bicicleta si sa se loveasca.

Exista optiunea bicicletelor cu roti ajutatoare, dar acestea vor prelungi mai mult timp deprinderea abilitatilor de a mentine echilibrul bicicletei.Cea mai buna alegere pentru ca un copil sa invete mersul pe bicicleta inca de la varste fragede o reprezinta o bicicleta echilibru fara pedale Bentley. Iata in ceea ce urmeaza care sunt principalele argumente care recomanda o astfel de bicicleta de echilibru.

Sunt potrivite pentru copii foarte mici

Un prim argument in favoarea unor astfel de biciclete este faptul ca acestea pot fi folosite de copii inca de la varsta de 2 anisori. Odata ce copilul poate merge singur, acesta va putea folosi o bicicleta copii Bentley. Cu cat mai repede cel mic va urca in saua unei astfel de biciclete, cu atat mai repede va deprinde mersul pe bicicleta si mentinerea echilibrului.

Riscurile mai mici de accidentare

Un al doilea argument care recomanda o astfel de bicicleta Bentley se refera la faptul ca exista mai mici sanse ca cel mic sa cada sau sa se accidenteze grav in urma unei eventuale cazaturi. Prin prisma faptului ca bicicletele de echilibru au o inaltime mai mica si sunt la o distanta mai mica fata de sol, in eventualitatea unei cazaturi riscurile de accidentare sunt mult diminuate.

Un control mai bun asupra bicicletelor

Un alt aspect care recomanda bicicletele fara pedale este controlul mult mai bun pe care copiii il au atunci cand intentioneaza sa opreasca bicicleta, sa accelereze sau doar sa vireze ori sa incetineasca. Pentru acest lucru se vor folosi de picioarele lor, fara a fi nevoiti sa se concentreze in acelasi timp pe pedale. Prin urmare controlul pe care copiii il vor avea in manevrarea bicicletelor va fi unul mult imbunatatit.

Greutatea redusa

Pentru ca un copil sa aiba un echilibru cat mai bun si sa nu oboseasca atunci cand foloseste bicicleta, greutatea bicicletei este foarte importanta. In acest sens o bicicleta echilibru fara pedale Bentley este o alegere perfecta prin faptul ca are o greutate redusa datorita materialelor din care este confectionat cadrul bicicletei si jantele rotilor de bicicleta.

Mai putin stres pentru parinti

Nu in ultimul rand merita sa amintim argumentul cu privire la faptul ca aceste biciclete de echilibru fara pedale inseamna mai putin stres pentru parinti atunci cand cei mici invata sa mearga pe bicicleta.

Faptul ca riscul de accidentare este mai mic si faptul ca parintii nu trebuie sa fie neincetat in alergare dupa saua bicicletei face din alegerea unei astfel de biciclete fara pedale cea mai buna optiune. Astfel parintii vor putea sta mai linistiti, in vreme ce copilul se va bucura de activitate si va invata sa mearga pe bicicleta inca din primii ani de viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here