Un tanar geniu revolutioneaza perceptiile despre inteligenta la doar 12 ani

Un tanar student din Devon a facut un pas extraordinar in lumea academica, depasind scorurile atribuite lui Albert Einstein si Stephen Hawking la testul de IQ. Potrivit The Guardian, Rory Bidwell, de doar 12 ani, a obtinut scorul maxim de 162 la testul Cattell III B, o performanta remarcabila care l-a condus spre aderarea la prestigiosul grup Mensa.

Mensa: O noua aasa pentru tanarul geniu

Mensa, cunoscuta drept cea mai mare si veche societate de inteligenta ridicata din lume, l-a primit pe Rory in randurile sale. Organizatia non-profit accepta membrii care obtin un scor in top 2% la testele de inteligenta standardizate, iar Rory a depasit aceasta limita cu usurinta.

O abordare relaxata, rezultate extraordinare

Surprinzator este faptul ca Rory nu a facut pregatiri speciale pentru test. Conform rapoartelor North Devon Gazette, el a fost atat de relaxat in timpul evaluarii incat chiar a luat o pauza pentru a merge la toaleta. Mama lui, Abi Bidwell, marturiseste despre creierul „incredibil” al fiului sau, capabil de rezolvari complexe si memorare rapida.

Un drum academic impresionant

Rory, care este acum in clasa a VII-a, a demonstrat abilitati remarcabile inca de la varsta frageda. La doar doi ani a completat puzzle-uri de 100 de piese, iar la varsta de sapte ani stapanea deja algebra de nivelul clasei a VII-a. In timpul izolarii cauzate de pandemia COVID-19 din 2020, a citit toate cele sapte volume Harry Potter, depasind un milion de cuvinte.

Pasionat sportiv si academic

Pe langa performantele sale academice, Rory este si un sportiv pasionat. El reprezinta scoala sa in cros, fotbal si rugby, fiind desemnat jucatorul anului pentru echipa de fotbal Torridgeside si concureaza si pentru clubul de inot Torridgeside.

IQ si inteligenta: O perspectiva Mensa

Mensa defineste IQ-ul ca fiind un scor standard care reflecta capacitatea mentala a unui individ comparativ cu grupul sau de colegi. Societatea recunoaste o varietate de teste standardizate si reglementate, acceptand membrii care se situeaza in top 2% din populatie.

Astfel, Rory Bidwell devine un exemplu remarcabil de tanar geniu, demonstrand ca limitele intelectuale pot fi depasite indiferent de varsta. Succesul sau in testul Mensa nu este doar o realizare personala extraordinara, ci si o inspiratie pentru tinerii din intreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here