In situatia in care ai ajuns la concluzia ca ai nevoie sau ca iti doresti sa ai dinti mai albi, cea mai buna alegere o reprezinta un cabinet stomatologic sau o clinica stomatologica. Cu toate ca astazi poti gasi foarte multe sfaturi pe internet sau diferite tratamente disponibile in mediul online, este important sa stii ca albirea dintilor intr-un cabinet stomatologic este recomandat pentru toti aceia care simt ca albul dintilor nu este cel dorit.

Exista mai multe cauze si factori care pot duce la pierderea albului natural al dintilor. Printre acestea putem aminti alimentatia, fumatul, consumul de alcool sau de anumite bauturi colorate, dar si factori care tin mai degraba de organismul fiecaruia. Indiferent de cauza care duce la pierderea albului dintilor, pentru albirea dintilor Alexandria este indicat sa te programezi la un medic stomatolog.

Consultul stomatologic, etapa premergatoare albirii dintilor

Atunci cand ai luat decizia ca vrei sa urmezi un tratament pentru albirea dintilor, trebuie sa stii ca inainte de procedura propriu-zisa se va efectua un consult stomatologic. In cadrul acestui consult se va face evaluarea danturii si rezultatele consultului vor influenta propunerea medicului stomatolog pentru urmarea tratamentului de albire a dintilor.

Consultul stomatologic implica evaluarea starii generale de sanatate orala a pacientului, fiind verificate eventuale alergii sau sensibilitati pe care pacientul le poate manifesta. In acelasi timp vorbim si despre evaluarea starii de sanatate pentru gingii si pentru cavitatea bucala in ansamblu, dar si starea danturii.

Daca simpla evaluare vizuala sau simpla inspectie directa a danturii si a cavitatii bucale nu este suficienta, atunci se va solicita efectuarea unei radiografi dentare pentru o imagine detaliata.

Aspecte referitoare la procedura de albire dentara

In cadrul procedurii de albire dinti Alexandria pacientul trebuie sa stie ca aceasta nu este o procedura care sa schimbe nuanta pentru plombele care sunt deja aplicate la nivelul danturii. Cu alte cuvinte, acele plombe care deja erau regasite la nivelul dintilor nu vor fi albite. Tot la fel, nici culoarea protezelor nu va putea fi imbunatatita in procedura de albire dentara.

Pacientii care isi doresc sa urmeze acest tratament de estetica dentara trebuie sa cunoasca si faptul ca rezultatele variaza de la pacient la pacient. Durabilitatea procedurii de albire poate fi de la cateva luni pana la cativa ani. Totul depinde de stilul de viata si stilul alimentar al pacientului, dar mai ales de igiena orala a pacientului.

Evitarea pigmentilor alimentari, evitarea sau chiar incetarea fumatului, dar mai ales o igiena orala stricta si corect efectuata sunt aspecte care contribuire la prelungirea rezultatelor obtinute in urma albirii dentare.

Metode folosite pentru albirea dentara

In cadrul procedurii pentru albirea dintilor Alexandria intr-un cabinet stomatologic pot fi folosite doua metode, si anume sursa de lumina sau metoda intradentara. Sursa de lumina are la baza tehnologia laser care este suprapusa pe suprafata dintilor, suprafata pe care este aplicata un gel de albire. Metoda de albire intradentara vizeaza albirea dintilor care nu mai au nerv si implica folosirea unui agent de albire la nivelul camerei pulpare a dintelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here