Fara doar si poate ca cei mai multi dintre noi am auzit despre faptul ca in domeniul medical progresul tehnologic a permis medicilor sa vina cu tratamente inovative si cat mai putin invazive. Printre inovatiile tehnologice tot mai intens folosite in medicina regasim si tehnologia laser. Aceasta este folosita in foarte multe ramuri medicale, printre care si in domeniul stomatologiei.

Laserul este o tehnologie folosita in diferite abordari stomatologice si aduce pacientilor numeroase beneficii. Pacientii care urmeaza sa apeleze la anumite tratamente stomatologice pot avea in vedere sa apeleze la un cabinet stomatologic Targu Mures unde sunt disponibile astfel de tratamente pe baza laserului dentar.

Principalele avantaje ale laserului in stomatologie

Utilizarea tehnologiei laser in domeniul stomatologic vine cu avantaje atat pentru pacienti, cat si pentru medicii stomatologi. Daca pentru medici beneficiile se refera in primul rand la cresterea preciziei in aplicarea tratamentelor si la durata mai scurta de vindecare, pentru pacienti avantajele sunt chiar mai numeroase.

Primul avantaj consta in rapiditatea tratamentelor. Datorita faptului ca procesul de vindecare este mai scurt si mai rapid, orice tratament cu laser dentar va putea fi mult mai rapid comparativ cu metodele clasice pentru aceeasi afectiune stomatologica. Confortul de care se bucura pacientul este un alt avantaj important de amintit. Chiar si in cazul tratamentelor complexe precum chirurgia dentara disconfortul resimtit este mult mai mic fata de abordarile clasice.

Absenta durerii ca urmare a faptului ca tehnologia laser este una minim invaziva este un alt avantaj pentru pacienti. Daca in abordarile clasice sangerarea in cazul tratamentelor dentare poate pune probleme, pentru folosirea laserului dentar astfel de probleme sunt mult diminuate datorita faptului ca sangerarea este mult redusa.Faptul ca pentru anumite tratamente dentare pe baza laserului nu este necesara anestezia este un alt avantaj important.

Laserul dentar este avantajos si prin prisma faptului ca pentru unele interventii chirurgicale la nivel dentar nu va fi nevoie de suturi.Tehnologia laser are o contributie semnificativa inclusiv in privinta sterilizarii suprafetelor unde s-a intervenit, fapt ce reduce foarte mult riscul de infectie in cazul interventiilor stomatologice.

Tratamente stomatologice folosind tehnologia laser

Datorita avantajelor aduse de tehnologia laser in domeniul stomatologic, exista mai multe tratamente care apeleaza la aceasta inovatie tehnologica. Intr-un cabinet stomatologic Targu Mures care pune la dispozitia pacientilor sai tehnologia laser, pacientii vor putea beneficia de tratamente precum chirurgia orala. Astfel laserul dentar poate fi folosit pentru gingivectomii, frenectomii, descoperirea dintilor inclusi sau eliminarea unor chisturi.

Laserul dentar este foarte util in cazul tratamentelor de implant dentar. Datorita faptului ca laserul ajuta la sterilizarea tesuturilor asupra carora se intervine, integrarea implantului este mult mai eficienta. Un alt tratament dentar unde se foloseste frecvent laserul dentar este in cazul bolii parodontale.

Pentru afectiunile parodontale laserul permite curatarea si sterilizarea la nivel de tesuturi, stimularea vindecarii gingivale, favorizarea reatasarii gingivale si, nu in ultimul rand, biostimularea pentru tesuturile parodontale. Astfel de tratamente cu laserul dentar sunt disponibile la Stoma Ortho Plus in Targu Mures. Mai multe detalii pot fi gasite pe stomaorthoplus.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here