Raftingul este o activitate de agrement in aer liber. Aceasta presupune folosirea unei plute gonflabile pentru a naviga pe un rau. Raftingul se face pe diferite grade de apa agitata, pentru ca participantii la aceasta activitate sa se bucure la maxim de adrenalina. Raftingul este cel mai sigur sport din categoria sporturilor pe apa.

Exista posibilitatea de a face rafting de familie. Pentru acest lucru, este nevoie ca participantii sa isi sincronizeze miscarile, ceea ce reprezinta o adevarata provocare, de aceea este foarte indragita Raftingul este un sport de vaslit in apele raurilor si are forme diferite.

Se poate folosi o pluta simetrica pentru 6-12 persoane sau barcile de trekking, adica plute in linie in care pot sta 2-3 persoane. In fiecare ambarcatiune se afla un ghid iar la fiecare excursie trebuie sa fie minim 2.

De obicei, ghiduo vine cu caiacul. Cea mai buna perioada pentru a face excursii de rafting este aprilie-iunie, cand se topeste zapada. In raurile Buzau si Jiu se poate vasli tot sezonul.

Iata care sunt raurile ideale de rafting :

  • Jiu

Jiul este locul perfect pentru rafting pe tot parcursul anului. Traseele de rafting sunt : Traseul 1: Secțiunea canion – cu plecare de deasupra Lainici, lungime: 13 km, 2-3 ore si Traseul 2: Partea inferioara –cu plecarea mai jos de Lainici, lungime: 9 km, 2-3 ore.  Nivelul de dificultate pentru 1,5 km este usor spre mediu

Raul Jiu iti ofera cele mai spectaculoase locuri pentru rafting. Curbele stranse, stancile uriase si portiunile cu valuri mari sunt grozave.

  • Buzau

Este cel mai apropiat rau cu ape albe de Bucuresti. In partea inferioara a raului, nivelul apei este destul de ridicat pentru rafting chiar si in perioadele de seceta. Trasele de pe Buzau sunt :Traseul 1: Pornind de sub lacul Siriu, lungime: 10 km, 2-3 ore su Traseu 2: Pornind de deasupra lacului Siriu, lungime: 7 km, 2-3 ore. Nivelul de dificultate este usor spre mediu

  • Cerna

Cerna ocupa un loc de top in rafting. Peisajul si dificultatea tronsonului fac aceasta excursie absolut minunata. Traseele disponibile sunt :Traseul 1: 4 km , 2-3 ore, Traseul 2: 8 km, 2-3 ore  si Traseul 3: in aval de baraj, pana la 8 km Cerna

  • Mures

Locul ideal pentru incepatorii care vor sa se bucure de frumusetile naturale ale vaii. Aici este doar un traseu disponibil: intre Neagra si Rastolita, lungime 20 km, aproximativ 3-4 ore Gradul de dificultate este usor Valea Muresului este una dintre cele mai lungi (peste 50 km) si mai frumoase din Romania.

  • Crisul Repede

Crisul Repede este foarte cunoscut pentru rafting. Traseul usor si peisajele naturale impresionante il transforma intr-un obiectiv turistic important. Aici vin deseori grupuri si familii cu copii iar raftingul este organizat cu barci de 2 sau 6 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here