Husky sunt unii dintre cei mai frumosi caini din lume. Acestia sunt originari din Siberia si sunt caini foarte inteligenti si prietenosi.  Husky este un caine de marime medie, foarte rapid si vigilent.

Cainii din rasa Husky Siberian datează de peste 4.000 de ani. Aceasta rasa a fost dezvoltata catre un popor vechi de vanatori din Asia care foloseau acesti caini pentru vanatoare dar si pentru a trage o sanie cu greutati pe distante lungi in Siberia Arctica.

La inceput, acesti caini erau folositi si pentru a vana reni iar apoi au fost pusi la sanii pe post de tragatori. Vanatorii isi transportau bunurile cu saniile, iar cainii Husky au devenit tot mai puternici pe masura ce au fost nevoiti sa depaseasca diferite provocari. Cu timpul, acestia au deveit capabili sa traga saniile pe distante lungi, fara sa oboseasca.

Cainii Husky sunt supli iar in mod surprinzator se simt foarte bine atunci cand sunt tinuti in hamuri, pentru ca in acest fel arata cat sunt de curajosi si de puternici Acesti caini stiu cum sa-si economiseasca cu foarte mare atentie energia.

Sunt animale de companie deosebit de gratioase, cu un corp foarte bine structurat, cu urechile ridicate si stufoasa. Au o greutate direct proportionala cu marimea iar privirea lor este una calda si prietenoasa. înfățișare caldă. Cei mai multi au ochii albastri care te patrund pana in adancul simturilor iar altii au ochii maro.

Cainii de rasa Husky Siberian au o blana dubla. Blana interioara este moale si densa, are o lungime medie pentru a putea mentine si blana exterioara. Acestia nu sunt deloc agresivi pentru ca isi iubesc stapanii, au mare energie si un temperament echilibrat.

Este un animal de companie perfect pentru familie, deoarece tot ceea ce isi doreste este sa-i faca fericiti pe cei de langa el. Acesta vrea sa se joace tot timpul si adora sa se joace frisbee, in comparatie cu alti caini, ceea ce inseamna ca este partenerul ideal pentru copii si nu numai.

Husky poate fi dresat, insa nu foarte usor pentru ca vrea sa arat ce stie doar atunci cand are buna dispozitie. Este un caine inteligent si un caine de rasa foarte apreciat in intreaga lume. Acesta trebuie sa fie condus, sa i se impuna reguli stricte pe care trebuie sa le respecte. In caz contrar, va prelua el controlul si nu va mai respecta pedepsele primite.

Blana cainilor Husky se schimba pe toata perioada anului, dar cel mai mult de 2 ori pe an. Periajul se face  o data pe saptamana pentru a-i mentine blana sanatoasa, iar atunci cand isi schimba blana, in fiecare zi. Acesti caini sunt foarte curati pentru ca obisnuiesc sa se curete singuri in mod regulat. Dintii trebuie sa fie curatati cu o periuta de dinti speciala pentru caini iar unghiile trebuie ingrijite lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here