Iarna se apropie cu pasi repezi iar oamenii se gandesc deja  cum sa faca economii. Pentru a avea avea apa calda la nevoie si facturi mai reduse la incalzire, romanii trebuie sa fie foarte precauti atunci cand vor sa faca o noua investitie.

Pentru cei care nu au o centrala termica de apartament boilerul electric reprezintă cea mai buna solutie pentru alimentarea cu apa calda. Acestea nu ocupa mult spatiu, sunt econome, au un design placut si preturi bune.

Boilerul ajuta la stocarea apei calde, folosind ca sursa de alimentare energia electrica. Acesta este izolat termic si este echipat cu un sistem de incalzire. Pentru a face o alegere inspirata, trebuie sa tii cont de cateva criterii esentiale cum ar fi :

  • Volumul si capacitatea de incalzire –boilerul de bucatarie are o capacitate cuprinsa intre 10 si 30 de litri iar cel de baie, un volum curpins intre 50 și 200 de litri.
  • Rezervorul si calitatea apei –pentru a te bucura de o apa de calitate, boilerul trebuie sa fie realizat din materiale de calitate si sa fie cat mai rezistent.
  • Tipul de incalzire a apei si consumul de curent –Tine cont de faptul ca daca timpul de incalzire este mai mic, puterea este mai mare ceea ce inseamna ca si consumul energetic va fi mai mare.
  • Protectia mecanica – este foarte important ca acest dispozitiv sa fie folosit in deplina siguranta si sa fie prevazut cu o clasa de protectie internationala.
  • Montaj –montajul trebuie facut de catre o firma specializata pentru a primi garantie la cumpararea produsului si a oferi un plus de siguranta utilizatorului.

Exista boilere de mai multe tipuri, si-anume : electrice, termoelectrice si cu acumulare. De asemenea, unele boilere sunt digitale, altele sunt simple. Iata cateva modele care merita toata atentie dumneavoastra :

  1. Boiler electric Ariston Andris este prevazut cu un led iluminat, reglaj extern de temperatura iar datorita sistemului cu minirezervor, asigura un plus de confort in utilizare. Capacitatea de a incalzi apa este pana la 30 de litri.
  2. Boiler electric Electrolux 80L, 2000W, prevazut cu un sistem bun de elemente de incalzire are un pret acceptabil si este foarte eficient
  3. Boiler pe Lemne cu Focar FM 120 litri reprezinta solutia optima pentru cei care vor sa incalzeasca apa pe lemne. Se foloseste pentru producerea apei calde menajere prin arderea lemnelor in soba, prin incalzirea apei din cazan. Cazanul este realizat din tabla de otel si este foarte rezistent.

Fie ca este folosit in baie sau in bucatarie boilerul iti asigura necesarul de apa calda la costuri reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here