Daca esti un iubitor al preparatelor de pui de la KFC si vrei sa faci aceste preparate acasa sa te bucuri de gustul lor inconfundabil esti pe puntul de a afla secretul. Totul depinde de amestecul de condimente folosit ce ii ofera un plus de savoare dar si de tehnica de prajire.

Aceasta reteta necesita unele pregatiri in prealabil. Este foarte important ca aripioarele sau fasiile de pui sa nu devina tari dupa ce sunt prajite, ci trebuie sa fie crocante si suculente. Pentru a obtine un gust desavarsit si o textura moale trebui sa lasi puiul la marinat in lapte batut.

Marinarea ajuta la inmuierea aripioarelor de pui si face ca invelisul sa fie crocant. Acizii din laptele batut fragezesc carnea. Prin marinarea aripioarelor ca la KFC, puiul va capata un gust foarte bun. O multime de mirodenii se combina pentru a conferi un plus de savoare puiului.

Exista cateva tehnici standard a retetei de condimente KFC. In primul rand, trebuie sa adaugi putin amidon de porumb pentru ca invelisul sa devina crocant. Ierburile de care ai nevoie le poti gasi cu usurinta pentru a realiza mixul perfect.

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta reteta :

  • 15 aripioare de pui
  • 600 ml de lapte batut
  • 1 capatana usturoi, zdrobita
  • 20 g mustar galben
  • 2 g piper negru
  • 2 g de sare
  • 240 g de faina
  • 200 g amidon
  • 3 lingurițe de boia dulce
  • 3 lingurițe de maghiran
  • 3 lingurițe de oregano
  • 2 lingurițe de cimbru
  • 3 lingurite de usturoi granulat
  • Un varf de cuțit mare de sare
  • Un varf mare de cutit de piper negru
  • 2 litri de ulei de canola

Mod de preparare :

Pune toate ingredientele pentru marinata intr-un castron si amesteca.Adauga apoi aripioarele de pui si asigura-te ca sunt acoperite uniform.Pune castronul acoperit la frigider pentru 4 ore. Apoi pune uleiul in tigaie si lasa-l sa se incinga pe foc.

Intre timp scoate aripioarele de pui din frigider si pregateste 3 farfurii, una cu faina, alta cu amidon si altain care sa pui toate condimentele uscate la un loc.Cand uleiul este bine incins, scoate cate o aripioara de pui din castron, trece-o rapid prin farfuria cu faina, amidon și condimente si apoi pune-o in tigaie la prajit.

Prajeste aripioarele pentru 10 minute, pana cand invelisul exterior are o culoare aurie, apoi scoate-le si lasa-le la scurs pe o bucata de hartie de bucatarie.

Tine cont de cateva trucuri atunci cand prajesti puiul. Pune suficient ulei in tigaie pana cand acopera puiul pentru a se praji foarte bine. In acest fel aripioarele vor avea un strat crocant uniform.

Nu folosi uleiul decat o singura data, pentru ca daca a mai fost folosit inainte puiul nu va mai avea un gust atat de bun. Pentru a fi perfect crocante, trebuie sa te asiguri ca uleiul este suficient de fierbinte. Testeaza acest lucru scufundand o lingura de lemn in ulei iar daca face bule, inseamna ca a ajuns la temperatura dirita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here