Relatiile de cuplu sunt cu certitudine printre cele mai apropiate relatii de-a lungul vietii. Indiferent de durata relatiei de cuplu, o astfel de relatie inseamna extrem de mult pentru fiecare dintre noi.

Atata timp cat relatia de cuplu este una armonioasa, avem in vedere o relatie care ne ajuta sa ne bucuram de o viata implinita. De cealalta parte, relatiile de cuplu care sunt conflictuale pot sa perturbe foarte profund echilibrul vietii si starea de bine.

In momentul in care o relatie de cuplu este sau devine conflictuala, se poate apela la psihoterapia de cuplu. Astfel de sedinte pentru psihoterapie Timisoara sunt disponibile in cabinete psihologice unde cuplurile pot beneficia de ajutor specializat pentru remedierea relatiei.

Obiectivele psihoterapiei de cuplu

Principalul obiectiv al psihoterapiei de cuplu este acela de a imbunatati relatia dintre parteneri si de a aduce partenerii mai aproape. In cadrul sedintelor organizate de un psihoterapeut specializat in cupluri, partenerii vor descoperi cum sa se comporte in cazul unui conflict si cum sa gestioneze conflictele pentru ca acestea sa nu dauneze relatiei. In acelasi timp, partenerii vor descoperi cum sa nu se ajunga la resentimente care sa dauneze pe termen lung.

Cu toate ca multe cupluri refuza sa apeleze la ajutor specializat, trebuie subliniat faptul ca acest pas nu este nici pe departe unul extrem. Mai ales daca partenerii constientizeaza importanta unui ajutor specializat inainte de a se ajunge in pragul despartirii.

Cu cat partenerii vor apela mai repede la un psihoterapeut pentru a rezolva parte dintre problemele cu care se confrunta in cadrul cuplului, cu atat mai multe sunt sansele ca partenerii sa nu ajunga la momentul rupturii relatiei.

Sedintele de psihoterapie de cuplu cauta sa-i ajute pe ambii parteneri sa inteleaga nevoile celuilalt, sa ii puna in fata adevarului fiecaruia dintre parteneri, dar si sa gasesca raspunsuri la problemele nespuse de ambii parteneri. In acelasi timp, se va insista pe latura comunicarii si pe gasirea solutiilor pentru a evita conflictele in cuplu.

Cand se recomanda terapia de cuplu?

Daca esti parte dintr-un cuplu care intampina probleme si dificultati in ultima perioada, poate ca ai in vedere sa apelezi la psihoterapie Timisoara pentru a imbunatati atmosfera in cadrul cuplului. In masura in care nu stii exact cand este indicat sa apelezi la terapia de cuplu, in continuare vei putea gasi cateva sugestii in acest sens.

Primul indiciu care te poate convinge sa te adresezi unui psihoterapeut este comunicarea deficitara din cuplu. Evitarea aspectelor importante ale relatiei, stilul agresiv de comunicare sau chiar evitarea completa a comunicarii, toate acestea pot fi considerate semne care sa te conduca spre un cabinet psihologic pentru terapie de cuplu.

O alta situatie in care psihoterapia pentru cupluri este recomandata este aceea provocata de infidelitate.Oricare dintre parteneri descopera ca a fost inselat va avea parte de o lovitura dura.

Emotiile pot fi coplesitoare intr-un astfel de context si tocmai din acest motiv se recomanda sa apelezi la ajutor specializat. Divortul se numara printre situatiile in care un cuplu poate avea nevoie de psihoterapie Timisoara, pentru a stii exact daca mai este sau nu cale de intoarcere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here