Studiile arata ca suntem afectati in mod negative de incalzirea globala. Schimbarile climatice reprezinta o reala amenintare pentru starea noastra de sanatate si prezinta un risc mare de virusuri si boli. Daca nu se iau masurile necesare, sanatatea noastra se va degrada simtitor in urmatorii ani. Iata care sunt problemele care genereaza incalzirea globala :

  1. Temperaturile mari, factor de risc cardiac. Valurile de canicula tot mai frecvente provoaca moartea celor care sufera de inima. Cand temperaturile sunt ridicate, problemele cardiace devin tot mai grave. Persoanele cu boli de inima sunt expuse riscului de insuficienta cardiaca si insolatie pe vreme calda.
  2. Scade calitatea somnului. Cresterea temperaturilor, duc la scaderea semnificativa a orelor de somn. Este demonstrat faptul ca in noptile mai calde oamenii dorm mai putin, deoarece caldura in exces are efecte negative asupra sanatatii.
  3. Probleme respiratorii. Ozonul de la nivelul solului, este periculos pentru sanatate atunci cand este produs de masinile sau instalatiile chimice si reactioneaza in prezenta luminii solare. Ozonul crescut la nivelul solului duce la diminuarea functiei pulmonare. Principalele afectiuni rezultate din poluarea aerului sunt: ​​astmul bronsic, rinosinuzita, boala pulmonara cronica si infectiile cailor respiratorii
  4. Boli renale. Deshidratarea generata de expunerea la caldura poate afecta rinichii, deoarece apa ajuta la eliminarea toxinelor din sange, sub forma de urina. Atunci cand nu exista un aport suplimentar de apa, urina contine o concentratie mai mare de minerale si toxine. Acest lucru poate duce la formarea de pietre la rinichi, care provoaca greata, dureri de spate si dificultati la urinare
  5. Alergii. Cercetarile arata ca a crescut in mod semnificativ cantitatea de polen, ca urmare a ratelor mai mari de fotosinteza. Acest lucru duce la agravarea simptomelor de alergie – stranut, tuse, mancarimea ochilor.
  6. Afectiuni vasculare. Riscul de a dezvolta boli cardiace si circulatorii creste, pe masura ce vasele de sange sunt afectate de depuneri si se ingusteaza. Accentuarea poluarii aerului, particulele intra in fluxul sangvin, ingroase sangele si forteaza inima sa pompeze mai mult sange.
  7. Probleme de fertilitate. Aceste probleme apar ca un efect negativ al poluarii aerului deoarece s-a demonstrat faptul ca poluarea are un impact puternic asupra fertilitatii.
  8. Malnutritie Cresterea temperaturii oceanelor si evenimentele meteorologice extreme contribuie la malnutritie. Aceasta duce la o multitudine de complicatii de sanatate: boli de inima, cancer, diabet, tulburari de crestere. Daca preturile incep sa creasca tot mai mult la alimente, oamenii vor putea face fata crizei doar apeland la surse sarace în nutrienți, ceea ce va duce la obezitate si malnutritie.
  9. Probleme psihice. Incalzirea globala nu afecteaza doar sanatatea fizica, ci si psihica. In urma dezastrelor globale generate de vremea extrema, cum ar fi incendiile, inundatiile sau uraganele, sunt sanse mari ca problemele de sanatate mintala sa se agraveze.
  10. Intoxicatie cu microplastic. Microplasticul- bucati extrem de mici de resturi de plastic gasite in natura, se regasesc si in corpul uman. Astfel de nanoparticule au fost gasite in sangele uman. Este vorba despre plastic folosit pentru a face sticle, ambalaje si pungi. Exista riscul ca aceste nanoparticule sa ajunga in corpul nostru prin fluxul sangvin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here