Atunci cand este vorba de o curatenie amanuntita a casei, canapelelor sau jaluzelele totul pare sa fie extrem de complicat, din cauza ca ia mult timp si e obositor. Totusi, desi la prima vedere pare complicat, lucrurile par sa fie mult mai simple in realitate. De ce ? Pentru ca exista cateva trucuri care te ajuta sa cureti jaluzelele intr-o maniera moderna, cu ajutorul produselor moderne si a aparatelor electrocasnice.

Cu timpul se depune un strat gros de praf pe jaluzele de aceea trebuie curatate in mod periodic, cel putin o data pe luna. In caz contrar, atunci cand deschizi jaluzelele vei observa ca tot praful o sa intre in casa, ceea ce nu este deloc de dorit. Pe langa faptul ca este foarte neplacut, acesta poate provoca alergii, in special copiilor.

Lumea moderna ne pune la dispozitie cateva modalitati simple si facile care ne ajuta sa curatam jaluzelele de praf. Acum nu mai este nevoie sa scoateti jaluzelele de la geam pentru ca le puteti curata foarte usor cat timp sunt inca pe geamuri. Este important sa le curatati inainte de a aspira podeaua, deoarece praful poate cadea pe jos.

Iata cum puteti curata jaluzele in mod optim :

  • folosind o carpa de microfibra

Infasurand cat mai strans carpa din microfibra in jurul lamelei veti putea aduna rapid tot praful. Curatati cu atentie toate sipcile, trecand de 2 ori cu carpa peste fiecare. Stergeti energic de la stanga la dreapta sau de sus in jos in functie de cum sunt dispuse lamelele. Scuturati carpa des pentru ca aceasta aduna foarte mult praf, iar la final spalati-o inainte de a o refolosi.

Daca exista pete persistente si reziduuri lipicioase pe jaluzele, atunci trebuie sa inmuiati carpa intr-un amestec de apa calda cu cateva picaturi de lichid de spalat vase. Stoarceti bine carpa inainte de a sterge energic jaluzele. Insistati in zonele in care observati ca este un strat mai gros de murdarie. La final, stergeti din nou pe ambele parti cu o carpa de microfibra curata si uscata pentru a indeparta urmele de apa.

  • folosind aspiratorul

Atasand peria de praf a aspiratorului veti putea curata foarte bine jaluzelele. Acestea vor arata absolut impecabil, cu un minim de efort. Tineti cu mana partea de jos a jaluzelei pentru a fi cat mai fixa si lasati lamelele inchise. Incepeti sa aspirati cu grija de-a lungul jaluzelelor. Repetati procedura si in directia opusa, pentru ca totul sa sclipeasca de curatenie.Apoi inchideti sipcile in sens invers si curatati din nou fiecare  lamela.

Daca le puteti da cu usurinta jos atunci le puteti spala in cada cu apa calda si detergent lichid. Nu lasati jaluzelele mai mult de 10 minute in apa, deoarece curatarea repetata in acest fel poate duce la ruginirea acestora. Spalati-le bine cu o carpa pentru a indeparta toata murdaria.Tineti cont de instructiunile de ingrijire ale producatorului, pentru a alege cea mai buna metoda de curatare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here