Deseori auzi vorbind despre viata pisicilor si cat de mult traiesc, insa aceast depinde de mai multi factori. Ca si in ceea ce priveste viata omului, este important cum a trait pisica, daca a fost ingrijita bine sau daca a fost tratata de boli. Varsta la pisici ramane aceeasi, insa conditiile de viata o influenteaza in mod decisiv.

Mediul in care traieste pisica este la fel de important. Daca pisica a trait in casa, inseamna ca durata de viata va fi mai mare. Daca a trait la curte si a stat prin frig sau ploaie, cu siguranta va avea o viata mai scurta.

In medie pisicile traiesc intre 10 si 15 ani. Daca o pisica a implinit varsta de 10 ani, poate fi considerata batrana, astfel ca incepe sa doarma mai mult, sa fie mai calme si incep sa aiba nevoie de mancare speciala.

Varsta la pisici se calculeaza extrem de usor. Atunci cand omul are o luna, pisica va avea 6 luni. La 2-3 luni, pisica va avea echivalentul unei varste de 2-5 ani la om, iar la 4 luni aceasta va avea o varsta de 6-8 ani. Daca o pisica are 6 luni, varsta acesteia este echivalentul a 10 ani la om.

Primul an din viata pisicii este echivalent cu varsta de 24 de ani la om. La al doilea an din viata pisicii, se vor adauga 4 ani umani iar la 2 ani umani, pisica ta va avea o varsta de 28 de ani. Dupa aceea, la fiecare an se vor adauga 4 ani. Cand pisica va avea 3 ani, atunci vorbim de o varsta la oameni de 32 de ani. Prin urmare, la 4 ani, pisica va avea 36 de ani.

Atunci cand o pisica va avea 5 ani, este vorba despre un echivalent de varsta de 40 de ani la oameni. Asadar la 6 ani, pisica ta va avea 44 de ani. La 7 ani, pisica va avea de fapt 48 de ani, iar la 8 ani va avea un echivalent de varsta de 52 de ani. La 9 ani, pisica ta va avea 56 de ani, de aceea este considerata batrana la varsta de 10 ani, cand va avea de fapt 60 de ani ai oamenilor. La 11 ani, va avea 64 de ani.

La 12 ani, va avea un echivalent de 68 de ani, iar la 13 ani va implini 72 de ani, la 14 ani va avea 76 de ani umani, iar 15 ani vor insemna 80 de ani umani. 16 ani ai pisicii sunt echivalentul a 84 de ani umani, iar 17 ani inseamna ca pisica ta are 88 de ani umani. 18 ani, inseamna o varsta de 92 de ani umani.

De regula, pisicile traiesc intre 10 si 15 ani, respectiv intre 60 si 80 de ani. Rareori pisicile traiesc mai mult de 80 de ani. Cea mai batrana pisica in viata este Flossie din Marea Britanie si are aproape 27 de ani, echivalentul varstei de 120 de ani la oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here