Tesla este o companie care apartine miliardarului Elon Musk, cel care are initiativa de a infiinta o fabrica de productie de automobile electrice in statul Karnataka, aflat din sudul Indiei.Compania americana Tesla a decis sa deschida o unitate de productie a automobilelor electrice in acest stat dupa ce luna trecuta, Elon Musk a comasat Tesla Motors India si Energy Private Limited cu biroul companiei din orasul Bengaluru din Karnataka, acesta fiind totodata si un centru important al companiile de tehnologie la nivel global.

Bengaluru reprezinta cea mai buna locatie in acest sens dat fiind faptul ca este si capitala statului indian precum si cel mai modern oras al Indiei, atragand totodata atentia nenumaratilor cumparatori.B.S. Yediyurappa, ministrul statului a anuntat Tesla isi va largi activitatea desfasurand operatiuni de cercetare in Bengaluru. Musk a facut acest anunt si pe site-urile de socializare cu privire la actiunile ce vor avea loc pe parcursului anului 2021 in Tesla.

China vs India

Constructorul americana Tesla cunoscut pe scara larga pentru producția de masini electrice isi va extinde aria de productie tocmai in India. In acest fel, apare o noua oportunitate de dezvoltare pentru aceasta companie, dupa ce s-a bucurat de un mare succes  cu o fabrica in China. Acesta se bucura de notorietate atat pe plan national cat si international.

Dupa ce Elon Musk si-a facut intrarea pe piata chineza vrea sa se afirme si pe piata indiana. Acesta intelege faptul ca India nu este o tara care sa ii ofere o sustinere generoasa comparativ cu China, insa el este increzator ca va izbuti, dupa ce a reusit sa domine piata de masini electrice a Chinei.

In China, 5% din populatie isi cumpara masini electrice in timp ce in India procentul este mult mai mic. Avand in vedere faptul ca India este o tara cu un numar foarte mare al populatiei iar tara se afla intr-un proces alert de dezvoltare, sunt sanse ca in cativa ani, procentul celor care prefera masinile electrice, sa creasca in mod semnificativ.

Bangalore un oras foarte renumit unde isi desfasoara activitatea multe companii deja consacrate

Foarte multe companii cunoscute la nivel mondial au sediul in Bangalore, acesta fiind si un centru IT extrem de important. Nu mai este nici un secret ca Tesla va avea in curand o noua fabrica de automobile electrice in Karnataka.

Dupa o analiza minutioasa, compania a ales atent zona in care se va deschide noua unitate de cercetare-dezvoltare. Tesla nu a ales la intamplare aceasta locatie ci din prisma faptului ca previziunile arata ca in curand Bangalore va deveni un centru important pentru masini electrice si industrie aeronautica.

Tesla are proiecte noi

Compania americana Tesla vrea sa se afirme si in alte tari astfel ca preconizeaza ca in scurt timp sa mai deschida o fabrica in Germania, in vecinatatea orasului Berlin si in America, mai exact in Austin, Texas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here