Elefantul are o semnificatie diferita in functie de cultura. Acesta este unul dintre cele mai puternice animale de pe planeta iar semnificatiile lui s-au schimbat de-a lungul timpului.Elefantii sunt animale impresionante care au un aspect unic in comparatie cu alte vietuitoare. Trompele lor lungi, urechile mari, picioarele late si groase, fac ca nici un alt animal sa nu aiba un aspect fizic asemanator.

Elefantii traiesc in savane si paduri, dar si deserturi, mlastini si zone muntoase din regiunile tropicale si subtropicale din Africa si Asia. Elefantii africani traiesc in Africa sub-sahariana iar cei asiatici traiesc în Nepal, India si Asia de Sud-Est in padurile tropicale.

In mitologia culturala a acestor regiuni, elefantul are o importanta aparte. Spiritul acestui animal apare in credintele oamenilor din întreaga lume. Elefantul a fost foarte admirat inca din cele mai vechi timpuri. Acesta este considerat simbol al norocului, si prosperitatii dar si distrugator a tot ceea ce este rau.

Simbolistica profunda a elefantului consta in putere, intelepciune, memorie si vitalitate dar si loialitate, fidelitate si longevitate. In Asia, elefantii sunt considerati sacri iar credinciosii inca de le mai aduc ofranda si ii ung cu uleiuri si pigmenti speciali pentru binecuvantare.

Se considera ca daca trompa elefantului este pozitionata in sus, atunci elefantul va imprastia in jurul sau numai binecuvantari. Din acest punct de vedere, se adopta obiceiul de a pozitiona statui cu elefanti in fata usii unei case sau a unui birou precum si alte decoratiuni cu elefanti ce au trompa in sus. Se spune ca acesta te apara de rau si tine ghinionul departe de tine.

Budistii se roga zeilor elefanti, Unul dintre cei ma norocosi zei hindusi se numeste Ganesha. Acesta este zeul bogatiei si prosperitatii iar portretul sau arata ca un om obez cu cap de elefant. In credinta budista, elefantul este asociat cu o forta mentala divina si trezirea la realitate. Acestia cred ca mintea necontrolata arata ca un elefant salbatic, gri, care darama totul în cale iar atunci cand intervine puterea mintii acesta se transforma intr-un elefant alb, care are un scop precis in viata. Asadar, daca mintea este imblanzita iti poti canaliza gandurile cu o energie pozitiva

Elefantul in Feng Shui i se atribuie un alt simbol, pe langa cel al intelepciunii si norocului. Se considera ca elefantii albi sunt cu totul deosebiti, deoarece mama lui Buddha a visat un elefant alb inainte sa-l nasca, ceea ce a fost un semn divin.

In trecut, elefantii erau dresati de la o varstă frageda pentru a-i pregati de razboi, de aceea reprezinta simboluri de protectie. În feng shui, statuetele cu elefanti sunt adesea pozitionate catre exterior pentru a proteja intrarea principala a locuintei.

In vis, elefantul este un simbol al crednței, intelectului si puterii, insa in functie de culoare poate avea mai multe semnificatii. Poate inseamna ca nu trebuie sa uiti un lucru extrem de important sau orice alt lucru cu semnificatie puternica in viata ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here