Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul ca in Luxemburg se gasesc foarte multe castele, insa Castelul Vianden este cel mai cunoscut si mai vizitat dintre toate. Este vorba despre un castel impresionant, atat prin dimensiune cat si prin stil si arhitectura. Istoria sa este la fel de interesanta ca si aspectul, de aceea merita sa cunosti cateva detalii de mare importanta.

Istoria europeana face referire o diversitate de castele remarcabile care au fost construite de-a lungul timpului. Acestea aduc un aer misterios pentru ca fiecare spune o intreaga poveste, iar turistii sunt dornici sa o descopere. Prin designul lor multe castele par de parca ar fi fost desprinse dintr-un basm si te duc cu gandul la magie.

Aproape toate aceste fortarete remarcabile sunt deschise publicului larg pentru a fi vizitate. Unele pot fi vazute doar din exterior iar altele si in interior. Castelul Vianden a fost construit pe locul cetatilor carolingiene, de catre contii de Vianden care au fost la conducere incepand cu anul 1090. Timp de mai multi ani toti si-au dat interesul de a duce la bun sfarsit aceasta constructie absolut impresionanta.

In frma sa originala, aceasta cladire continea o capela, camere rezidentiale si bucatarii, doar atat. Pe parcursul a 200 de ani, toate acestea au fost extinse si reamanajate, iar aspectul final este cel care poate fi vazut si astazi.

Pana in anul 1200, castelul se remarca prin splendoarea gotica. In 1820, castelul a fost vandut lui Wenzel Coster, care a decis sa vanda tiglele de pe acoperis, lambriurile din lemn, usile si ferestrele, iar castelul era devastat. Cativa ani mai tarziu, in 1827 castelul a fost rescumparat de rege dar restaurarea a inceput doar din 1890, din cauza revolutiei belgiene. Apoi a stagnat din nou, pentru ca in 1914 a inceput primul razboi mondial. Cativa ani mai tarziu a intervenit depresiunea interbelica, al doilea razboi mondial si abia in 1977, a inceput reconstruirea peretilor si acoperisurile si renovarea interiorului.

In 1990, castelul a fost deschis publicului si de atunci se bucura din plin de admiratia turistilor. Aici are loc in fiecare an Festivalul Medieval, care atrage un numar foarte mare de vizitatori. Astazi, castelul este un monument de mare importanta nu doar la nivel regional, ci si european.

Castelul Vianden este situat intr-un loc care iti ofera posibilitatea sa admiri un peisaj minunat. In interior, poti vedea un sir de camere impresionante si o capela mica ce dateaza din secolul al XII-lea. Punctele principale de atractie sunt reprezentate de sala armelor, o galeie in stil bizantin, o bucatarie deosebita ca design, pivnita imensa si o sufragerie foarte frumos decorata, ce este imbracata in lemn si pune accent pe stilul rustic.

Castelul Vianden poate fi vizitat in orice anotimp si iti ofera posibilitratea de a face un tur al acestei minunate fortarete cu un ghid. Merita sa vezi acest castel impresionant care ocupa un loc foarte important in istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here