In urma cu ceva timp autoturismele pe cutie automata de viteze erau destul de greu accesibile de catre majoritatea soferilor romani prin prisma costurilor mai mari. Insa in ultimii ani preturile au devenit tot mai accesibile.Mai mult, chiar si pe piata autoturismelor rulate sunt disponibile foarte multe autoturisme pe cutie automata de viteze.

Astfel nu este de mirare faptul ca numarul autoturismelor pe cutii automate a devenit tot mai mare.Odata cu cresterea numarului de astfel de autoturisme a crescut si nevoia de servicii pentru reparatii cutii automate. Trebuie subliniat faptul ca un autoturism pe cutie automata de viteze inseamna deopotriva avantaje pentru soferi, dar si anumite riscuri.

Punctele forte ale cutiilor automate de viteze

In momentul in care un sofer se decide sa faca tranzitia dinspre autoturismele pe cutie manuala de viteze inspre un autoturism pe cutie de viteze automata, acesta se va bucura de o serie de puncte forte. In primul rand vorbim despre o mai mare libertate de miscare atunci cand se afla la volan. Acest lucru este datorat lipsei pedalei de ambreiaj.

Libertatea de miscare este urmata apoi si de un mai bun control al volanului prin faptul ca soferul poate sa fie permanent cu ambele maini pe volan. Un alt puncte forte pentru cutiile automate de viteze il reprezinta fiabilitatea. Fiabilitatea inseamna costuri mai mici cu serviciile de reparatii cutii viteze automate.

Tot in privinta costurilor mai mici putem aminti si costurile cu intretinerea. Datorita faptului ca autoturismele acestea nu au kit-ul de ambreiaj, costurile cu intretinerea, repararea sau chiar inlocuirea kit-ului de ambreiaj sunt eliminate. Un alt punct forte al cutiilor automate de viteze il reprezinta si usurinta de a controla autoturismul de catre soferii incepatori.

Riscurile cutiilor automate de viteze

Chiar daca la prima vedere atunci cand un sofer este tentat sa isi indrepte atentia inspre autoturismele pe cutii automate, acesta trebuie sa fie constient de anumite riscuri. In acest sens daca vorbim despre autoturismele rulate este recomandat sa fie efectuata o testare si o verificare a cutiei de viteze automate intr-un service auto specializat in reparatii cutii automate. In caz contrar exista riscul sa platesti bani multi pe un autoturism care va avea nevoie de inlocuirea cutiei de viteze intr-un timp scurt de la momentul achizitiei.

Un alt risc ce poate exista in cazul cutiilor automate de viteze se refera la cel care vizeaza apelarea la serviciile unor persoane neautorizate pentru reparatii cutii viteze automate. Desi este mai tentant intotdeauna sa faci o economie de bani daca simti ca ceva nu functioneaza cum trebuie la cutia automata de viteze, trebuie spus ca este complet nerecomandat sa apelezi la alte servicii decat cele autorizate.

Orice interventie eronata poate duce la distrugerea completa a cutiei de viteze. Acest lucru ar presupune nevoia de a schimba cutia de viteze cu una noua. Iar costurile ar fi considerabil mai mari decat costurile pentru serviciile unui service autorizat si acreditat pentru reparatii cutii automate.Tine cont de aceste riscuri si cauta sa le eviti daca esti soferul unui autoturism pe cutie automata de viteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here