Natura inconjuratoare are nevoie de protectia noastra a tuturor, pentru ca nu putem pur si simplu sa ignoram planeta.In acest context designerii s-au gandit sa creeze un mobilier durabil care pune in fiecare casa o amprenta ecologica.Acestia indeparteaza orice fel de materiale toxice si adauga piese de mobilier durabile.

Se pot crea o diversitate de elemente de mobilier din pluta, bambus, ratan si chiar coji de portocale.Optiunile sunt nelimitate si ne ajuta sa mentinem o planeta mai verde si sa ne bucuram de un plus de sanatate.

Ratanul este un material ecologic durabil folosit la crearea de cosuri sau mobilier, in special scaune. Designerii apreciaza folosirea ratanului pentru mobilier, pentru ca are un impact pozitiv asupra mediului.Se modeleaza usor ceea ce ofera designerilor o mare libertate de creatie.Se pot obtine piese de mobilier artizanale din plută naturala si stejar, si alte materiale sustenabile, special folosite pentru protejarea mediului.

In plus, se pot crea obiecte de design si din reciclarea deseurilor, rezultate din fabricile de cherestea si fabricile de mase plastice.Cele 3 cerinte de baza pentru un mobilier durabil cu triplu impact asupra mediului sunt: mai putina energie consumata, mai putine deseuri si mai putin carbon. In acest fel, nu se face risipa si se obtin decoruri unice, care impresioneaz prin stil si inventivitate.

Toate aceste materiale naturale creeaza o estetica rafinata, putand fi folosite pentru o lunga durata de timp si integrandu-se perfect intr-o varietate de stiluri.Cu o imaginatie nelimitata si prin intermediul elementelor ecologice se pot obtine obiecte moderne care se adapteaza perfect nevoilor oamenilor de a proteja planeta.

Designerii sunt inspirati sa creeze mobiliere modulare pentru fiecare spatiu, pentru a reduce in mod evident cumpararea inutila. Pe baza ideilor de dezvoltare durabila se realizeaza piese diverse de mobilier functional, care protejeaza mediul inconjurator.

Piesele realizate din materiale durabile va schimba radical stilul de viata. Aceste elemente moderne sunt realizate special pentru a pastra estetica spatiului si a permite refolosirea acestora, si reciclarea lor peste ani si ani.

Alti designeri inovatori au reusit sa transforme cojile de portocale, iarba taiata, pulpa de morcov, frunze cazute si cojile de nuci in obiecte de design, cu o puternica valoare decorativa. Aceste elemente imbraca forma unor placi ceramice, mese sau chiar  si corpuri de iluminat. Va puteti imagina cat de impresionanta poate fi o masa realizata din linte expirata si iarba taiata ?

Dar o lampa facuta din pulpa de morcov, cojile de portocala si frunze de anghinare. Chiar daca este greu sa va imaginati acest lucru, cu siguranta este unul cu adevarat spectaculos.In ceea ce privesc produsele eco-friendly, nu estetica reprezinta scopul principal ci functionalitatea.

Un spatiu interior elegant, ecologi si pe deplin functional va ajuta sa protejati natura si sa va bucurati din plin de beneficiile ei. Materiale durabile si ecologice confera un aspect unic casei, incepand de la pardoseli cu lemn de pluta si bambus si pana la utilizarea covoarelor din iuta si fibra de cocos.

Sursa foto: istockphoto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here