Celulita denumeste surplusul de grasime care este pozitionat in apropierea tesutului conjunctiv si face pielea sa aiba un aspect umflat si incretit. Este vizibila atat pe coapse, si pe stomac cat si pe fese.

Celulita este o afectiune cosmetica ce arata ca o coaja de portocala si nu prezinta durere. Aceasta poate sa apara atat la femei cat si la barbati, dar femeile sunt mai des afectate, astfel ca 80% dintre femei se confrunta cu aceasta problema.

Motivele care stau la baza aparitiei acesteia sunt : pubertatea, genetica, sexul, varsta, precum si cantitatea de grasime de pe corp si grosimea pielii.Odata cu inaintarea in varsta, pielea se subtiaza si face mult mai vizibila celulita.Persoanele obeze au celulita mai pronuntata dar celulita poate sa apara si la persoanele foarte slabe.

Celulita reprezinta o problema estetica iar in functie de gravitatea afectiunii se disting patru grade:

Gradul 0: arata ca celulita nu este extinsa pe tot corpul

Gradul 1: arata ca pielea e neteda atunci cand stai in picioare, dar atunci cand te asezi apar gropite inestetice

Gradul 2: arata ca pielea are gropite moderate indiferent daca te asezi sau stai in picioare

Gradul 3: arata ca pielea ta gropite mari si vizibile fie ca te ridici sau stai jos.

Nu se stie de ce celulita apare mai des la femei decat la barbati dar o posibila teorie face referire la cantitatea mai mare de hormon estrogen de la femei care faciliteaza aparitia celulitei. Asa se explica faptul ca in timpul adolescentei sau al sarcinii femeile se confrunta cu aceasta afectiune.

Uneori nu poti scapa complet de celulita dar nu ar trebuie sa te afecteze foarte mult pentru ca nu reprezinta o problema de sanatate. Poti sa apelezi la diferite tratamente chirurgicale pentru a reduce temporar aspectul celulitei. Cele mai des folosite proceduri sunt : masajul profund, terapia cu unde acustice si tratamentul cu laser.

De asemenea, poti sa faci liposuctie pentru a elimina grasimea. Mezoterapia, este o alta procedura care presupune injectarea unor medicamente direct in celulita cu ajutorul unui ac. Subcizia, reprezinta un ac introdus sub piele care rupe efectiv benzile dure care cauzeaza celulita.

In plus, se pot folosi o varietate de creme si lotiuni cu cofeina sau retinol 0,3% ce imbunatatesc aspectul pielii sau se pot face tratamente spa, care fac celulita mai putin vizibila. Se pot face si alte proceduri cu Rradiofrecventa, ultrasunete, lumina infrarosie sau impulsuri radiale pentru a incalzi pielea si a topi grasimea.

Chiar si unele medicamente ajuta la imbunatatirea aspectului celulitei, cum ar fi Ginkgo Biloba, un produs pe baza de plante utilizat in medicina chineza.Acesta creste fluxul sanguin in stomac, picioare si fund astfel ca se poate reduce aspectul celulitei. De asemenea, extractul din seminte de struguri functioneaza pe acelasi principiu.Pentru prevenirea celulitei, este bine sa adopti un stil alimentar sanatos si sa faci miscari regulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here