Domenii de activitate precum arhitectura, ingineria sau constructiile pot beneficia foarte mult de pe urma progreselor inregistrate in randul solutiilor software elaborate in ultimele decenii.In randul acestor solutii software se regasesc inclusiv aplicatiile BIM (Building Information Modeling).Aceste aplicatii au rolul de a sustine un mod de lucru multi-disciplinar, cu un mai mare grad de colaborare si cu un mai mare succes pentru toti cei implicati in cadrul unui proiect de constructii.

BIM 360 –Solutia de la Autodesk pentru proiectele de constructii

Una dintre cele mai reputate companii in domeniul aplicatiilor software destinate arhitecturii si proiectelor de constructii sau lucrari de infrastructura este compania Autodesk. Aceasta propune o suita de aplicatii software, dintre care cea mai cunoscuta este fara doar si AutoCAD. Insa pentru a aduce mai multe beneficii in orice proiect de constructii, solutia BIM 360 poate fi oricand alegerea numarul unu pentru a uni eforturilor proiectantilor si beneficiarilor unui proiect de constructii.

BIM 360 este de fapt o suita de aplicatii software.BIM 360 Docs asigura publicarea, gestionarea, modificarea si aprobarea documentelor din cadrul unui proiect. Aceasta aplicatie asigura organizarea clara si centralizata a tuturor documentelor, oferind de asemenea imaginea evolutiei in timp a proiectului.

BIM 360 Collaborate Pro faciliteaza conectarea mai multor echipe de proiectare si ofera posibilitatea de a colabora pe modele Revit. BIM 360 Build reprezinta o aplicatie in cloud menita a fi utila pentru profesionistii din industria constuctiilor, aplicatie ce asigura posibilitatea de a urmari si de a gestiona gradul de conformare cu procedurile din domeniu sigurantei muncii, dar si de a avea acces la rapoarte din teren in fiecare zi.

Aplicatia BIM 360 Coordinate asigura accesul la informatia integrata privind coordonarea unui intreg proiect, pe cand BIM 360 Plan permite accesul la un sistem vizual online in vederea elaborarii de planuri de lucru de scurta durata pentru proiectele de constructii. BIM 360 propune si o aplicatie iOS, si anume BIM 360 Layout, aceasta fiind utila pentru a inlocui metodele clasice in vederea trasarii unei constructii.

Altfel spus, BIM 360 Layout permite controlarea unei statii totale de tip robot, oferind astfel un grad foarte mare de acuratete in amplasarea diferitelor elemente componente ale unei cladiri. Nu in ultimul rand exista BIM 360 OPS, aceasta aplicatie fiind utila echipelor care asigura mentenanta unui proiect prin faptul ca ofera informatii detaliate privind echipamentele si eventualele defecte pe baza unor fotografii sau fisiere de tip video.

Profita de avantajele aplicatiilor software BIM!

Fara doar si poate ca toate aceste aplicatii BIM pot contribui semnificativ la automatizarea, colaborarea si reusita unui proiect de arhitectura sau in domeniul constructiilor. Daca iti doresti sa beneficiezi de aceasta aplicatie integrata pentru executia unui proiect de constructii, nu iti ramane altceva de facut decat sa gasesti o firma specializata care ofera licentiere pentru Autodesk BIM 360 si sa te bucuri de avantajele acestei aplicatii software.

Pentru a primi o oferta personalizata de servicii BIM, firma CADexpert NET iti sta la dispozitie. Mai multe detalii privind serviciile si produsele oferite de CADexpert NET poti gasi pe www.cadexpert.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here