Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat ca programul „Strazi Deschise – Bucuresti, Promenada Urbana 2024” va debuta pe 27 aprilie. Acest proiect ambitios isi propune sa aduca cultura si comunitatea mai aproape de cetateni, transformand centrul orasului si cartierele in scene vibrante de weekend.

Refacerea spiritului comunitar in inima Capitalei

„Strazi Deschise 2024” se va desfasura pe parcursul a 25 de weekend-uri, reunind locuitori ai orasului si turisti. Scopul principal este de a recladi spiritul comunitar si de a oferi o platforma pentru manifestari culturale in spatiile urbane. Calea Victoriei, un simbol iconic al Bucurestiului, va fi una dintre arterele principale ale evenimentului.

Locatii diverse in toate sectoarele Bucurestiului

Primaria Capitalei, in aceasta perioada, desfasoara discutii tehnice pentru stabilirea locatiilor specifice unde vor avea loc evenimentele. Ideea este de a extinde programul in toate sectoarele orasului, pentru a asigura o distributie uniforma a activitatilor culturale si de divertisment.

Succesul editiei anterioare: un milion de participanti

Nicusor Dan a subliniat succesul editiei anterioare, mentionand participarea a peste un milion de persoane, atat localnici, cat si turisti. Acest succes ilustreaza potentialul extraordinar al Bucurestiului de a deveni un centru vibrant de cultura urbana si comunitara.

Colaborare inter-institutionala pentru un Bucuresti cultural

Evenimentul este organizat de Primaria Capitalei, cu implicarea activa a institutiilor culturale precum ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive al Municipiului Bucuresti, si CREART – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti. Aceasta colaborare inter-institutionala reflecta o viziune integrata asupra dezvoltarii culturale si comunitare in Bucuresti.

Astfel, „Strazi Deschise” 2024 se anunta a fi un eveniment major pentru Capitala, un simbol al revitalizarii urbane si al promovarii culturii intr-un mod accesibil si atractiv pentru toti locuitorii si vizitatorii orasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here