Pandemia a afectat foarte tare aceasta ramura a turismului anul trecut insa se pare ca nici anul acesta previziunile nu arata deloc bine.Toti cei care asteptau cu nerabdare sa inceapa sezonul estival sunt acum dezmagiti de faptul ca vanzarile biletelor de turism stagneaza si nu se intrevede nici o mica imbunatatire a situatiei.

Totusi, magnatii turismului spera ca lucrurile sa isi revina la normal in scurt timp chiar daca oamenii sunt inca reticenti la a merge in vacanta si a calatori cu avionul spre destinatii indepartate.Probabil ca in curand isi vor dori din nou sa plece in croaziera si sa se bucure de plajele minunate ale Europei si nu numai, daca riscul imbolnavirii va scadea, in urma vaccinarii populatiei.

Din nefericire, in momentul de fata firmele de turism nu stiu la ce sa se asptepte in anul acesta pentru ca lucrurile se afla in continua schimbare iar vestile bune intarzie sa apara. Desigur, ca toata lumea se gandeste sa fie un an mai bun decat cel precedent, in care a fost un adevarat haos la nivel global insa in realitate lucrurile nu par asa de simple.

Spre exemplu, statisticile arata ca in Santorini, Grecia care era una dintre preferatele destinatii ale iubitorilor de turism, au acostat doar trei nave de croaziera in anul 2020, in comparatie cu 600 de nave in 2019. De asemenea, si destinatiile din Italia si Spania au avut de suferit pentru ca au fost cu 70% mai putini turisti in sezonul estival.

Comisia Europeana anunta ca turismul nu isi poate reveni atat de usor dupa aceasta criza dar ca lucrurile se vor stabiliza cu timpul.Totusi, Italia, fiind prima tara afectata de pandemie s-ar putea sa nu fie o tara care ocupa un loc fruntas pe lista destinatiilor dorite. Este posibil sa treaca ceva mai mult timp pana cand plajele frumoaselor locatii de pe meleagul italienesc vor fi din nou pline.

Paolo Manca, cel care conduce lantul cunoscut de hoteluri Felix Hotels din Sardinia, sustine ca inca din aceasta perioada 30% din populatie obisnuia sa faca rezervari pentru vara insa acum nu are nici macar o cerere.

Toti proprietarii de hoteluri se afla intr-o situatie destul de dificila pentru ca se afla in imposibilitatea de a plati personalul angajat si multi dintre ei sunt nevoiti sa inchida. Totusi, o parte dintre ei prefera sa fie pregatiti in cazul in care solicitarile pentru rezervarile la hotel incep sa creasca.Turismul este cel mai afectat sector pentru destinatiile din Europa in special pentru Grecia si Portugalia, unde turismul ocupa un procent important pentru economia acestor tari.

In cele din urma, perspectivele se vor imbunatati dupa ce campaniile de vaccinare se vor afla in continua desfasurare astfel ca exista o mica posibilitate ca numarul de rezervari sa creasca in mod considerabil. Pentru moment, se preconizeaza ca eventualele rezervari last-minute, vor viza destinatii cat mai apropiate de casa, pentru ca oamenii sa beneficieze de un plus de siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here