Daca atunci cand stabilesti itinerariul de vacanta iti doresti sa vizitezi si cate un muzeu atunci este bine de stiut care sunt locurile in care merita sa ajungi. In toata lumea exista 95.000 de muzee, un numar absolut impresionant.

Tarile cu cele mai multe muzee sunt : America, Japonia, Franta, Italia.  Cele mai vizitate muzee sunt Luvru din Franta, Muzeul National al Chinei, Muzeul Vaticanului din Italia, Muzeul Metropolitan de Arta din New York si British Museum  din Londra, Anglia.

Orasele in care se regasesc cele mai multe muzee sunt : Stockholm – Suedia, Milano – Italia, Bruxelles – Belgia, Shanghai – China, Taipei – China, San Francisco – SUA, New York – SUA, Amsterdam – Olanda, Chengdu – China, Tokyo – Japonia, Londra – Marea Britanie, Seoul – Coreea de Sud, Los Angeles – SUA, Moscova – Rusia.

Muzeul Louvre din Paris dar si British Museum din Londra atrag milioane de vizitatori an de an. Toate tarile in care exista muzee se mandresc cu istoria lor culturala si o expun atat pentru turisti, cat si pentru localnici.

America se afla in topul tarilor cu cele mai multe muzee si detine in jur de 33.098 de muzee. Acestea prezinta o multime de exponate despre arta moderna, dinozauri, al doilea razboi mondial si alte elemente reprezentative. Orasele New York, Washington D.C., California, Florida gazduiesc muzee demne de explorat.

Cele mai cunoscute sunt Metropolitan Museum of Art si Museum of Modern Art Muzeul Metropolitan de Arta din New York a gazduit evenimentul Met Gala, in aripa Costume Institute. Acesta poarta titulul de cel de-al patrulea cel mai vizitat muzeu din lume.

Japonia are 5.738 de muzee foarte apreciate pentru exponatele sale. Cei care iubesc arta traditionala si contemporana, istoria si stiinta deopotriva vor fi foarte incantati de ceea ce vor vedea in muzeele japoneze. Muzeul Ghibli este un paradis pentru iubitorii de animeuri si filme Ghibli, fiind unul dintre cele mai renumite.

Franta detine 4.811 muzee, dar muzeul cel mai fascinant se afla in Paris. Musee D’Orsay, a fost construit pe cenușa Palais D’Orsay, oferind o expozitie cu elemente specifice artei din secolele XIX si XX.

Italia are 3.197 de muzee. Colosseum este cel mai mare amfiteatru si reprezinta un punct de atractie pentru toti cei care viziteaza aceasta tara. In Roma, Torino, Milano, Florenta si Napoli se afla multe muzee. Muzeul Vaticanului este situate in Vatican iar Capela Sixtina face parte din atractiile vizitatorilor si contine faimosul tavan decorat de Michelangelo.

Franta detine cel mai vizitat muzeu din lume, si-anume Luvru din Paris. Aici se pot vedea diferite lucrari de arta si obiecte atractive. Dat fiind faptul ca se intinde pe o suprafata de 72.735 de metri patrati, il face cel mai mare muzeu din lume.

China Al doilea cel mai vizitat muzeu din lume apartine Chinei si este Muzeul Revolutiei Chineze. Acest muzeu gazduieste peste un milion de obiecte, care atrag peste 7 milioane de vizitatori an de an. Multe dintre exponatele prezente aici sunt obiecte unice din toata lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here