Domenii precum constructiile, arhitectura, electronica, infrastructura sau cartografia beneficiaza tot mai mult in ultimii ani de inovatiile oferite de programele asistate de calculator. Fara nici macar un dubiu atunci cand vorbim despre astfel de programe asistate de computer in aceste domenii de activitate avem in postura de lider de piata suita de programe de la Autodesk.

Chiar daca cel mai cunoscut produs al celor de la Autodesk este AutoCAD, trebuie spus ca exista si alte solutii software care sunt utilizate cu maxima eficienta.Unul dintre aceste produse este Autodesk Revit 2022. Aceasta este o aplicatie din categoria Building Information Modeling (BIM). Prin intermediul acestei aplicatii utilizatorii au acces la diferite extensii in vederea facilitarii proceselor de proiectare cu ajutorul diferitelor modele 3D inteligente.

Functionalitatile implementate in versiunea Revit 2022

Noile functii din Revit 2022 de la Autodesk sunt regasite pe patru paliere. In cadrul acestei aplicatii software utilizatorii vor beneficia de tehnologiile Route Analysis si Generative Design pentru gestionarea si configurarea proiectelor. Cu ajutorul noilor functii, Revit 2022 inseamna reducerea timpului in proiectare pentru domeniul arhitecturii, dar si cresterea eficientei in intocmirea documentatiei proiectelor.

In acelasi timp vorbim despre o aplicatie care faciliteaza schimbul de date intre aplicatii diverse si ofera posibilitatea de a dezvolta aplicatii de tip add-on in Revit API sau Dynamo. Odata cu versiunea Revit 2022 utilizatorii au acces la modele inteligente care au la baza pereti cu parament inclinat pentru care poate fi introdusa o anumita valoare de panta.

Modulele Route Analysis si Generative Design permit analiza pentru mai multe alternative cu privire la un anumit proiect si cu privire la optimizarea traseelor din interiorul cladirii proiectate.In plus vorbim despre accesul la functii pentru anumite dispozitive de protectie in fata incendiilor, pentru echipamente medicale, dispozitive pentru circulatie pe verticala, dar si dispozitive pentru constructiile cu caracter temporar.

Revit 2022 este primul software care asigura optiunea de a exporta modele structurale si arhitecturale in formatul IFC4. Pentru acest lucru este folosita functia IfcExporter, functie care apeleaza la date de localizare spatiala pentru un amplasament in format EPSG in baza unui standard certificat IFC.

Datorita posibilitatii de a schimba date cu diferite aplicatii, Revit 2022 este o aplicatie foarte flexibila si care garanteaza o corelare foarte eficienta in orice proiect de arhitectura sau retele de instalatii MEP. De asemenea, aceasta aplicatie asigura posibilitatea de a dezvolta aplicatii prin Dynamo 2.10 sau prin accesul la API-uri noi.

Licentiere pentru Revit 2022

Aplicatiile din categoria Building Information Modeling (BIM) sunt utile pe durata proiectarii, planificarii, realizarii constructiei si a gestionarii in cadrul diferitelor proiecte de constructii sau de infrastructura.

Versiunea Autodesk Revit 2022 propune utilizatorilor si beneficiarilor diferite functii noi pentru ca orice proiect sa fie derulat intr-un mod cat mai eficient. Afla mai multe despre licentierea Revit 2022 apeland la serviciile CADexpert NET – specialistii in solutii software de la Autodesk. Detalii suplimentare pot fi gasite accesand www.cadexpert.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here