Desigur ca pentru angajati conteaza foarte mult salariul pe care il primesc luna de luna, dar in egala masura conteaza si timpul liber pe care il au. Acestea sunt beneficiile cele mai importante pe care le urmareste toata lumea.

Fie ca vorbim despre zilele libere acordate de sarbatori legale sau despre concediu medical, concediu pentru cresterea copilului sau zile libere in plus oferite din partea companiei, toate conteaza la fel de mult.

Tarile care acorda cele  mai multe zile libere sunt : Kuweit, Cambodgia, Austria, Siria, Franta. La polul opus se afla America care nu acorda nicio zi libera platita. Tarile cu cele mai multe sarbatori legale sunt : Cambodgia, Iran si Vietnam, fiecare dintre acestea avand un numar de 27 de zile de sarbatori legale in fiecare an. Totusi, exista o mare diferenta intre acestea deoarece doar muncitorii din Cambodgia sunt platiti pentru toate zilele de sarbatori legale.

Tara cu cele mai multe zile de concediu si sarbatori legale este Bahrainul care ofera 49 de zile libere platite. In România, sunt 15 zile libere legale iar in acest an, doar 9 au picat in timpul saptamanii, ceea ce inseamna ca 6 au facut parte din weekend.

Durata minima a concediului de odihna este de 20 de zile lucratoare, insa acesta poate sa difere in functie de domeniul de munca. Persoanele cu handicap sau cele care lucreaza in conditii grele primesc inca 3 zile  suplimentare. Tarile care nu au un numar maxim de zile de concediu medical sunt : Andora, China, Iran, Monaco, Mongolia, Rusia, Slovenia si Tunisia.

Franta si Spania ofera cele mai multe concedii de maternitate combinate, cu 1.204 zile. Mamele din Letonia pot beneficia de 658 de zile de concediu de maternitate platit.

Spania este tara care ofera un concediu combinat de 1.107 zile pentru proaspetii tatici iar Letonia ofera cele mai multe zile de paternitate platite, si-anume 556.

Iata cum arata topul tarilor cu cele mai multe zile libere : primele locuri sunt ocupate de  Kuweit – 43 de zile libere, Cambodia – 42 la doar o zi diferenta si Georgia cu 39 de zile libere. Restul tarilor care urmeaza in ordine descrescatoare sunt : Austria – 38 de zile libere, Suedia – 36  de zile libere, Islanda – 36 de zile libere, Brazilia – 35 de zile libere, Danemarca, Finlanda, Spania si Egipt cu 34 de zile libere, Polonia – 33 de zile libere, Italia  si Rusia cu 32 de zile libere, Franta, Portugalia  si Noua Zeelanda cu 31 de zile libere iar Belgia si Australia cu 30 de zile libere.

Tarile care au sub 30 de zile libere sunt : Germania si Irlanda – 29 de zile libere, Regatul Unit – 28 de zile libere, Norvegia, Olanda si India – 27 de zile libere, Turcia – 26,5 de zile libere, Grecia – 26 de zile libere, Elvetia – 20 de zile libere, Canada si Israel – 19 zile libere. Ultimele 2 locuri din acest top sunt ocupate de Singapore  cu 18 zile libere si  China cuc cele mai putine zile libere si-anume 16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here