In momentul in care este demarat un proiect in domeniul constructiilor sau in cel al infrastructurii, este necesara organizarea unui santier. Dincolo de echipamentele si utilajele folosite pentru executia lucrarilor specifice, pe orice santier este nevoie de alocarea unor spatii pentru muncitori si pentru cei care supravegheaza lucrarile.
Pentru o organizare eficienta in cadrul santierelor, o alegere potrivita o reprezinta structurile modulare de tip container. Exista diferite astfel de containere modulare care pot fi adaptate perfect pentru nevoile activitatilor specifice de pe santier.
Utilizarea containerelor modulare pe santiere
La prima vedere se poate crede ca intr-un container modular cel mult se pot petrece cateva minute pentru a schimba tinuta de pe santier sau pentru a te adaposti putin de frig ori de caldura. Insa trebuie spus ca toate containerele modulare pentru santier sunt construite atat pentru a fi utilate, cat si pentru confortul persoanelor care folosesc aceste spatii.
Pe un santier structurile metalice de tip modular pot fi folosite sub forma spatiilor de cazare, sub forma dormitoarelor, pentru grupuri sanitare sau pentru dormitoare cu grup sanitar.In acelasi timp pe un santier se pot amenaja birouri din containere, vestiare, spatii pentru depozitarea diferitelor scule si echipamente, dar si sali de mese, bucatarii sau cantine.
Nu in ultimul rand containerele modulare pot fi folosite sub forma cabinelor de paza pentru personalul care asigura paza si protectia santierului. In functie de scopul pentru care sunt utilizate, containerele modulare pot avea diferite suprafete, diferite dotari si diferite compartimentari.
Caractersticile containerelor modulare pentru santiere
In privinta caracteristicilor specifice containerelor modulare pentru santiere, acestea sunt realizate sub forma unui monobloc confectionat pe baza de tabla zincata cu o grosime de 2 mm. Aceasta tabla zincata este profilata la rece si ulterior este grunduita si vopsita.
Toate aceste proceduri contribuie la cresterea rezistentei la coroziune a containerelor modulare. La nivel de pardoseala regasim tabla zincata cutata, grinzi de lemn, vata minerala pentru izolare, OSB, dar si folie parchet si parchet laminat.
Tavanul este din tabla zincata si grinzi de lemn. Vata minerala asigura izolarea, iar lambriul ofera un aspect placut in interiorul containerului. Peretii sunt din panouri sandwich cu spuma poliuretanica. Toate aceste caracteristici ofera un confort ridicat pentru aceste containere santier. Tocmai de aceea pot fi folosite cu succes pentru organizarea oricarui santier. Containerele pot fi folosite individual sau pot fi dispuse pe mai mult de un singur nivel.