In frumoasa si insorita Italie se afla un numar de peste 400 de insule, iar multe dintre ele arata absolut minunat. Cele mai multe dintre acestea sunt extrem de apreciate de catre turistii din toata lumea insa unele sunt mai putin cunoscute, avand in vedere numarul urias de insule.

Dintre cele mai cunoscute insule, care au o doza de frumusete aparte sunt : Sicilia, Sardinia, Capri, Elba, Lipari, Ischia, La Maddalena, Procida, Lampedusa.  Cea mai mare insula este Sicilia care are o suprafata de 25.711 km2.

Regiunea oficiala a Italiei Insulare are o suprafata de 49.801 km2, aceasta tara fiind in cea mai mare parte inconjurata de apa. Pe langa frumusetea lor, aceastea incanta si prin varietate. Insulele Italiei care se intind de la Sicilia si pana in Sardinia difera foarte mult, fiecare dintre acestea avand ceva cu adevarat special si unic in felul lor.

Pe langa Capri, Elba  si Stromboli se mai afla o multime de insule variate din laguna venetiana care merita sa fie vizitate. Merita sa vizitezi minunata Italie atat pentru plajele ei pustii, vibratiile verii cat si daca te aflu in cautarea unui refugiu romantic sau daca vrei sa explorezi situri preistorice misterioase.

Sicilia include mai multe insule si arhipelaguri, fiind cea mai mare insula a Italiei. Aici se poate ajunge atat cu barca, avionul cat si cu feribotul. In muntele Etna, se afla cel mai inalt vulcan activ din Europa, insa statiunile de pe litoral si clima calda reprezinta cele mai importante puncte de atractie.

Sardinia are traditii culturale specifice si incanta turistii prin bucataria sa unica. Aceasta este foarte cunoscuta pentru plajele ei minunate si apele de smarald din Costa Smeralda. Acesta este locul cel mai vizat ca destinatia de vacanta. Insula este in mare parte inconjurata de nisipuri aurii iar plajele sunt cu adevarat spectaculoase. Tot aici se afla si sute de situri preistorice, in special turnurile rotunde de piatra care imbogatesc atat la propriu cat si la figurat peisajul insulei.

Insula Capri se afla in Golful Napoli si este o insula bogata in mitologie si istorie, fiind una dintre cele mai apreciate. Cea mai frumoasa atractie naturala din Capri este Grota Albastra, o pestera aflata pe malul apei foarte accesibila cu barca. Aici apa are culoarea unui albastru turcoaz stralucitor.

Insula Elba a fost un loc de exil pentru Napoleon, iar cei care aleg sa vina aici doresc sa faca o vizita la casele sale de vara si de iarna, in timp ce viziteaza insula. Elba are peste 150 de plaje si golfuri, fiind cea de-a treia ca marime din intreaga Italie dar si una dintre cele mai populare insule.

Lipari este o insula vulcanica foarte renumita pentru peisajul sau accidentat. Aceasta impresioneaza prin orasele frumoase varuite in alb si apa albastra foarte limpede. De asemenea, aici se poate face snorkeling, scufundari, plimbari cu barca dat si drumetii in aceasta zona pitoreasca.

Ischia este cea mai mare dintre insulele din Golful Napoli. Aici se regasesc plaje cu nisip fin si izvoare termale naturale Cea mai mare parte a insulei reprezinta o zona muntoasa care impresioneaza prin maretia muntele vulcanic Epomeo, ce are o inaltime de 789 de metri.

La Maddalena este cea mai mare insula din Arhipelagul La Maddalena, fiind o zona extrem de indragita de catre turisti. Un reper important este stanca de granit in tonuri de roz, dintre care o parte a fost folosita la constructia Statuii Libertatii.

In insula Lampedusa se afla una dintre cele mai frumoase plaje din lume, Rabbit Beach, in forma de inima. Aici se pot admira testoasele marine in toata maretia lor cand isi depun ouale. Cei care vor sa faca snorkeling au posibilitatea de a gasi cea mai locatia submarina perfecta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here