Pentru ca se apropie cu pasi repezi sarbatorile de iarna, fiecare gospodina se afla in cautarea celei mai bune retete cu care sa-si impresioneze invitatii.

Sarbatoarea Craciunului este cea mai frumoasa sarbatoare din an si merita sa fie sarbatorita asa cum se cuvine.Cei care isi doresc sa faca deserturi speciale cu aceasta ocazie, merita sa incerce reteta care a devenit rapid cel mai bun tort a lui Jamie pentru Sarbatori.

Combinatia dintre ciocolata fina, migdale si nuci crocante se potriveste perfect pentru orice sarbatoare. Invitati-va prietenii la masa de Craciun si incantati-i cu un desert gustos si plin de savoare.Anul acesta tortul de ciocolata cu migdale si nuci poarta denumirea de cel mai bun tort a lui Jamie pentru Sarbatori.

Este un tort fin si delicat, care poate fi consumat alaturi de o cupa de inghetata cu ciocolata, caramel sau vanilie. Puteti face diferite combinatii de gust in functie de preferinte.Iata si reteta acestui tort faimos care a facut deja inconjurul lumii, prin intermediul mediului online :

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 150 g migdale
  • 150 g nuci macinate
  • 300 g ciocolata menaj cu 70% cacao
  • 1 lingurita cu varf de cacao Schmitt
  • 255 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 6 oua mari
  • sare

Mod de preparare :

Pentru inceput trebuie sa preincalziti cuptorul la 190°C, apoi luati o tava rotunda sau patrata de tort pe care sa o ungeti cu unt si sa o tapetati cu faina. Puteti folosi si alte tava de tort in forma de bradut sau mos Craciun daca vreti sa pastrati tematica sarbatorilor de iarna.

Unele tavi au marginile detasabile, altele nu, insa oricare sunt bune daca le tapetati sau folositi hartie de copt cerata.Inainte de a va apuca de blat, trebuie sa macinati cat mai fin nucile si migdalele, cu ajutorul unui robot de bucatarie.Dupa ce s-au macinat, turnati deasupra ciocolata si cacao si amestecati aceste ingrediente pentru a se marunti si ciocolata.

Puneti tot acest amestec intr-un alt vas, pentru ca este timpul sa folositi robotul pentru  a mixa foarte bine untul si zaharul. Cand observati ca s-a obtinut o compozitie pufoasa, adaugati rand pe rand, galbenusurile, si apoi turnati deasupra compozitia cu ciocolata. Mixati usor cu robotul timp de un minut, pentru a se omogeniza toate aceste ingrediente.

Separat, bateti albusurile cu sare, pana ce  se obtine o spuma densa. Apoi, adaugati spuma peste amestecul cu ciocolata, unt, migdale si nuci si obtineti in sfarsit materialul pentru blat.

Acum nu va mai ramane decat sa turnati aceasta compozitie in tava de copt, unsa si tapetata in prealabil. Puneti la cuptor pentru aproximativ 60 de minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a vedea daca blatul este bine copt.

Nu uitati sa impartiti din aceasta bunatate si cu prietenii, pentru a va bucura impreuna de un gust fara egal.Acesta este cel mai bun tort a lui Jamie de Sarbatori care poate fi servit atat cu frisca si fructe cat si alaturi de cateva cupe de inghetata sau cu creme fraiche. Pofta buna !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here